TV2/Nord udvider nyhedsfladen markant

TV2/Nord udvider nyhedsfladen markant

25. september 2014 - kl. 11:22 - af

bo_igFordobling: 1. oktober skifter TV2/Nords daglige nyhedsudsendelse navn, indpakning og karakter. Samtidig udvides sendetiden til det dobbelte.

Værterne har været i træningslejr. Studiet er bygget om. Og journalistikken er tænkt helt forfra. Det er med andre ord en helt ny, moderne pakke, du kan se frem til, hvis du tænder for TV2/Nord klokken 19.30 onsdag den 1. oktober. Her sender tv-stationen første gang programmet ”Nordjylland Live”, der er en hel time proppet med nordjyske nyheder, aktuelle gæster i studiet, temaer og ikke mindst massevis af livereportage ud fra den nordjyske virkelighed. Alt sammen under overskriften Tæt på – Lige nu.

Udsendelsen er på skærmen mandag-torsdag. Fredag bliver nyhederne kombineret med en længere reportage. Og søndag får man ud over de daglige nyheder et overblik over ugen, der gik. Lørdagens korte udsendelse ændres der ikke på i første omgang. De fleste seere følger TV2/Nords nyheder på TV2, men eftersom sendetiden her ikke bliver udvidet, er det nødvendigt at skifte over på Salto, hvis man vil have det hele med. For fremover varer de nordjyske nyheder helt frem til klokken 20.30.

– Vi forlader stadig TV2’s net klokken 19.55, men heldigvis har vi vores egen kanal, Salto. Der sker så meget i Nordjylland, at vi slet ikke kan nøjes med de cirka 25 minutter, vi har til rådighed på TV2, siger TV2/Nords administrerende direktør, Mikael Justesen.

”Nordjylland Live” sendes fra et helt nyt studie, tegnet af tre studerende fra Aalborg Universitet – med hjælp fra både universitets lærere og TV2/Nords egne folk. Det har nordjyske materialer som gennemgående tema. Stål, træ og beton – som referencer til skibsværfterne, skovene og cementindustrien.

Journalistisk vil tv-stationen gå mere i dybden med de vigtigste historier, indgangsvinklen vil være lokalpatriotisk og fokus vil være på det enkelte menneske. Nærhed har været et nøgleord i den mange måneder lange proces, der nu ender i et helt nyt TV2/Nord.

– Selv de små stykker musik og kendingslyde vil være anderledes. Men en ting vil være som det plejer: Vi arbejder i nordjydernes tjeneste. Det er det, vi er sat i verden for. Det giver mening for alle os på TV2/Nord, så det laver vi selvfølgelig ikke om på.

Også rent teknisk markerer den nye udsendelse et kvantespring. Fremover sendes TV2/Nord i HD-kvalitet og takket være investeringer i moderne teknologi er tv-stationen nu i stand til at sende live fra op til tre forskellige steder – i løbet af samme udsendelse. Værterne – dem er der to af under hver ”Nordjylland Live”-udsendelse får end endnu mere fremtrædende placering i det nye program. De i alt fem værter – Ingrid Buch, Jenni Boelt, Anne Christensen, Bo Storm og Morten Pedholt – har derfor de seneste uger sammen med den øvrige redaktion haft travlt med at forberede sig på at gå i luften med den nye udsendelse.

– Vi er klar. Vi synes, vi har lavet noget godt. Vi har forberedt os grundigt og snakket med hundredvis af nordjyder, inden vi besluttede os for, hvilken vej vi ville gå. Nu er der premierenerver på. Og vi glæder os til at høre, hvad nordjyderne synes om deres nye fjernsyn, siger Mikael Justesen.

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'TV2/Nord udvider nyhedsfladen markant ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER