Sæby Apotek informerer: Kend din krop og smerte

Sæby Apotek informerer: Kend din krop og smerte

18. august 2013 - kl. 0:03 - af

Grænsen mellem at være øm på ”den gode måde” og have smerter som skyldes en skade kan være hårfin. Lytter man til sin krop og de signaler den sender, kan man undgå de værste overbelastningsskader.

Hvis vi skal tage det lidt firkantet, kan man sige, at hvis smerterne/ømheden i muskler og led ikke forsvinder inden for nogle dage, kan der være tale om en skade der skal have ro og måske hjælp til at hele op. Muskelømhed der topper efter 1-3 dage for derefter at aftage, tyder på at du har brugt din krop godt og grundigt, og den nu er i gang med at restituere.

Når man træner eller bruger sin krop på en ny måde, sker der det, at muskelvævet nedbrydes i nogen grad, og det skal så have tid til at genopbygge sig og gøre sig stærkere, og klar til nye fysiske udfordringer. Det er en hårfin balance at give kroppen tilpas med udfordringer og tilpas med restitution. Overskrider man grænsen, risikerer man overbelastningsskader, som ikke bare giver ømhed og stivhed, men måske lokale smerter omkring et led. Vær varsom, hvis dette er tilfældet. Ofte kan man godt træne, hvis man undgår de bevægelser, der fremprovokerede overbelastningen.

Smerter er et varsel!

Det er altid vigtigt, at være bevidst om kroppens smertesignaler. Smerte er et varsel om at der er noget galt. Vær opmærksom på, at smerter fra en overbelastningsskade kan forsvinde midlertidigt, når musklerne er blevet varme, men de vender tilbage nogle timer eller dagen efter træningen. Det er derfor vigtigt at være bevidst om hvad man må og hvad man ikke må udføre af bevægelser. En fysioterapeut kan give gode råd om dette. Man bør også lade også være med at træne, hvis smerterne er lindret med smertestillende midler. Det forhindrer kroppen i at sige fra.

Overbelastede led kan skånes ved brug af støttebandager. På apoteket har vi bandager til de fleste ledsmerter. Det er også muligt at bruge særlige typer tape til støtte af muskler og led, dette kræver dog stor viden om brugen, og bruges bedst i samarbejde med fysioterapeuter.

Hvis du har spørgsmål om smertelindring af muskler og led eller støttebandager, er du som altid meget velkommen på apoteket.

God søndag

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sæby Apotek informerer: Kend din krop og smerte' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER