Kommunen har fået et nyt stort frivillighus

Kommunen har fået et nyt stort frivillighus

12. juli 2013 - kl. 0:03 - af

Den 9. august åbnes dørene officielt til De Frivilliges Hus, Danmarksgade 12, men allerede nu har 11 foreninger taget huset i brug

Fredag den 9. august 2013 mellem kl. 13.00 – 15.00 er der officiel indvielse af De Frivilliges Hus:
– Det kommer til at betyde meget for det frivillige sociale arbejde i Frederikshavn Kommune, at vi har fået et hus med egne og egnede lokaler til de mange frivillige organisationer i kommunen, siger Gurli Nielsen, kasserer, De Frivilliges Hus.

– Der er store mødelokaler på alle etager, samt flere mindre og rummelige rum. Det betyder i praksis, at vi kan være mange organisationer i huset på samme tid og blive inspireret af de erfaringer, vi deler med hinanden i dagligdagen, fortsætter hun.

Der er 20 frivillige foreninger, der pt. bruger De Frivilliges Hus eller har udtrykt ønske om at bruge faciliteterne i huset. Der er plads til bevægelse, køkkenfaciliteter, samt handicapvenlige faciliteter som elevator, handicaptoilet, og brede indgange. Så alle har en mulighed for at benytte huset.

– Vi har glædet os meget til at vise vores nye hus frem, så vi håber rigtig mange eksisterende samt potentielle foreninger og mange andre vil møde op til åbningen den 9. august. Her kan de ved selvsyn få en fornemmelse af, hvad huset kan bruges til. Huset rummer så mange muligheder, og i bestyrelsen modtager vi gerne input og ideer til, hvad vi i fremtiden skal bruge denne nye ressource til, udtaler Gurli Nielsen.

Huset er en foræring fra Trigon Fonden, der har renoveret de gamle banklokaler, så de er blevet et egnet hus for det blomstrende frivillige liv i Frederikshavn Kommune. De frivillige betaler blot et symbolsk beløb i leje om året for brugsretten til huset.

Formanden for Trigon Fonden, Karsten Bøgh, fortæller, at der var stor enighed i bestyrelsen om at købe, renovere og istandsætte huset i Danmarksgade 12 og give De Frivilliges Hus brugsretten over huset: – Vi ved, at frivillighed har en stor betydning i vores samfund i dag. De frivillige bidrager uvurderlige til fællesskab, netværk og foreningsliv i lokalsamfundet. Nu er der blevet mulighed for at samle arbejdet i de frivillige foreninger et sted. Det betyder ikke blot samarbejde og vidensdeling foreningerne imellem, det giver også et godt overblik over, hvilke frivillige tiltag der eksisterer, siger han.

– Vi håber naturligvis på stor opbakning omkring huset og sætter vores lid til, at vi i fællesskab kan få et endnu mere vidtrækkende og blomstrende foreningsliv i kommunen, slutter Karsten Bøgh.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Kommunen har fået et nyt stort frivillighus ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER