Spændende visioner for Fritidscenterets fremtid

Spændende visioner for Fritidscenterets fremtid

26. marts 2013 - kl. 0:09 - af

Et halvt hundrede forventningsfulde repræsentanter fra foreningslivet og almindelige borgere var mødet op til borgermødet som Sæby Fritidscenter havde inviteret til.

Aftenen blev indledt af Fritidscentrets næstformand, Preben Vejrum, der bød velkommen og fortalte om baggrunden for afholdelsen af mødet.

Herefter tog Lars Fridberg fra HIs Viden Center over og gav et inspirerende indlæg om den demokratiske beslutningsproces og vigtigheden i at prioritere resurserne, så det kom flest mulige til gavn og ikke mindst hvor nødvendigt at kunne se andre løsningsmuligheder end de traditionelle.

Under overskriften: Fremtidens udfordringer, tog Oliver Vanges fra Lokale og Anlægsfonden over og gav et forrygende indblik i, hvordan undersøgelser viser, hvilke aldersgrupper og idrætsgrene der får størst vækst og hvilke krav fremtidens brugere stiller til faciliteter. Han gennemgik en række idrætsanlæg, som fonden i de seneste år havde givet tilskud til. Alle fantastisk inspirerende anlæg i flere størrelser og udformning der virkelig indbød til bevægelse og samvær.

Arkitektstuderende, Sujeepan Variyeswaran og centerinspektør, Tommy Thomsen, præsenterede efterfølgende i ord og billeder de tanker og planer, som arbejdsgruppen det seneste halve år havde udarbejdet.

Aftenen sluttede af med dialog, spørgsmål og supplerende ideer. Her var det tydelig at mærke et store engagement bland deltagere.
Følgende emner blev debatteret: Flytning af længdespringsgraven, kunststofgulv der tilgodeser atletikken og en bevarelse af gymnastiksalen. Renovering af specielt de omklædningsrum som skolen benytter, da der kommer flere elever af gangen (3 spor).
Firmaidræt føler sig ”gemt væk” og ønsker en mere synlig placering. Aktiviteter med mange udøvere bør ligge nærmest indgangen, og klublokaler skal være tilgængelige uden for normal åbningstid. Bedre tilskuerfaciliteter i hal B.
Af ekstra tiltag ønskes undersøgt mulighed for squashbaner, indendørs petanquebane, biograf og mere kunst i huset.

Ligeledes skal forpladsens betydning ikke underkendes og opprioriteres evt. med torv.

Renover den ældste del af vandrerhjemmet og tænke grøn energi ind i udvidelserne.

To af Byrådets markante politikere havde fundet vej til mødet og begge havde et par visionære indlæg. Mogens Brag, ønskede at der undersøges om endnu flere foreninger kunne samles i Centret med højere synergieffekt og bedre service til følge for de samme penge.

Jørgen Tousgaard roste også Centret oplæg og understregede at med den øgede befolkningstilvækst i Sæby, vil der blive behov for endnu flere fritidsmuligheder og opfordrede til at ”løfte overlæggeren” og tænke endnu bredere og nyt.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Spændende visioner for Fritidscenterets fremtid' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER