Danskerne ved ikke, om de er på 4G

Danskerne ved ikke, om de er på 4G

8. marts 2013 - kl. 9:17 - af

Hver tredje dansker har ikke hørt om 4G, og 6 ud af 10 ved ikke, om deres teleselskab udbyder 4G. Det viser en ny undersøgelse, som analysebureauet Epinion har lavet for Telenor.

32 % af danskerne har ikke hørt om 4G, og 61 % ved ikke, om deres eget teleselskab overhovedet har et 4G-netværk. Og mange er i tvivl om, hvorvidt deres mobil kan bruge 4G, eller om de bor et sted med 4G-dækning. Det viser en ny undersøgelse, som Epinion har gennemført for Telenor.

Forudsætningerne for 4G er først for alvor til stede nu
”Det seneste år har man nærmest ikke kunne tænde for fjernsynet, åbne en avis eller gå på gaden uden at møde en reklame for 4G. Alligevel har hver tredje dansker slet ikke hørt om 4G, og endnu flere aner ikke, om de selv kan få del i herlighederne,” siger privatkundedirektør Mikkel Torsting fra Telenor og fortsætter:

”Måske skyldes det, at forudsætningerne for 4G – netværk, dækning og mobil – først nu reelt er til stede. Der har været talt og skrevet rigtigt meget om 4G og hastighed, men det er jo ikke meget værd, hvis man er et sted uden 4G-dækning, eller hvis ens mobil slet ikke kan bruge 4G. Eksempelvis var der for et år siden ikke et eneste mobilmærke i Danmark, som var klar til 4G. Ved årsskiftet var der tre, og til sommer vil det tal være tredoblet.”

Netværk handler om meget mere end 4G, hastighed og teknik
Når Telenor går i luften med 4G i løbet af marts, vil fokus ikke være så meget på teknik, men på hvordan de nye muligheder kan gøre en forskel for kundernes hverdag:

”Mange af os bruger smartphonen utallige gange hver dag, og kombinationen af smartphones og et stærkt mobilnetværk er på mange måder ved at revolutionere danskernes hverdag. Derfor er det tankevækkende, at flertallet af danskerne ikke ved, om de er på 4G – det tyder på, at det ikke er navnet på teknologien, der optager danskerne, men derimod de oplevelser, teknologien muliggør,” fortæller Mikkel Torsting og tilføjer:

”Når vi kommer med 4G, vil vi derfor fokusere mindre på teknik og hastighed og mere på kundernes hverdag. Ambitionen er at skille Telenor ud fra mængden med en anderledes tilgang, der er i øjenhøjde med kunderne og viser, at netværksoplevelsen handler om mere end 4G.”

3G er også vigtig
2013 bliver et historisk år for Telenors netværk: I løbet af marts åbner Telenor for 4G og dækker fra dag ét 75 pct. af befolkningen med 4G. Snart går Telenor og Telia også i gang med at lægge 3G-netværk sammen – dette vil ske område for område på tværs af Danmark. Når 3G-sammenlægningen er færdig, har Telenor 3.900 3G-master mod 2.400 i dag. Dermed får 3G-dækningen et markant løft, og det har mindst lige så stor betydning for kundeoplevelsen, som åbningen af 4G har:

”Man skal huske, at 4G kun kan bruges til data, mens 3G er vigtig for både tale og data. Derfor vil det få stor betydning for kunderne, når vi øger antallet af 3G-master med over 60 procent og får Danmarks største 3G-netværk. Det er et godt eksempel på, hvorfor vi ønsker at fortælle kunderne om den samlede netværksoplevelse fremfor at fokusere ensidigt på en enkelt teknologi,” siger Richard Stigaard, der er Telenors direktør for netværksdrift.

Om undersøgelsen
Undersøgelsen (se vedlagte grafikker) er baseret på 1.061 webinterviews indsamlet via Epinions Danmarkspanel i februar 2013. Undersøgelsen er repræsentativ i forhold til uddannelse, alder, religion og køn. Alle respondenter, der ikke har en mobiltelefon, er sorteret fra.

En kommentar til “Danskerne ved ikke, om de er på 4G” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

En kommentar til “Danskerne ved ikke, om de er på 4G”

 • Benny Kvistgaard

  Det er jo egentlig et meget godt spørgsmål, i særdeleshed fordi der ikke er en eneste “almindelig” dansk telekunde der er på 4G, selv om selskaberne “siger det”.

  Det netværk der i øjeblikket er etableret, og som er ved at blive udbygget, er det såkaldte LTE netværk (Long Term Evolution – altså en slags langtids afprøvnings net, der videreudvikles undervejs). Det får vi blot ikke altid at vide,

  Ser man TV reklamerne for forbindelser og telefoner, er der meget få der skriver 4G/LTE

  Som det ser ud, så er der ikke et eneste af de danske operatører der understøtter den ÆGTE 4G med de specifikationer der er opstillet. For den sags skyld heller ikke udenlandske. Uden at have efterforsket i det, tror jeg faktisk ikke der er nogen som helst der gør det – på verdensplan!

  Det var måske bedre at man kaldte det 3½G, grunden til man ikke gør, er nok at der findes et andet system – 3GPP LTE, som endnu mere er kandidat til dette navn..

  Reelt er der en fare for – om end den må anses som mikroskopisk, at alle “4G” telefoner der er solgt til dato, ikke vil kunne bruge den ægte 4G når den en gang kommer. De vil i hvert fald IKKE kunne bruges med de ÆGTE 4G specifikationer (datahastighed med mere f.eks.)

  Og hvad er så lige forskellen??? Jo en af de store forskelle er netop den omtalte datahastighed, der i LTE udgaven slet ikke kan stå mål med kravet for 4G specifikationerne.

  MEN, og det skal jeg da indrømme, det er dælme en fremgang i forhold til 3G og tidligere.

  Når vi så snakker om hvad vi kan bruge det til, så vil det bl.a. åbne op for at vi kan begynde at anvende VIDEOOPKALD fra mobil til mobil – i en anvendelig kvalitet, da video delen netop sendes som data (og i de fleste systemer gør lyden det også, ved videoopkald).

  Og nej, nu er jeg ikke telefon nørd, men når jeg skal investere i en telefon, så er jeg den type der undersøger om jeg får noget for de penge jeg skal af med, og om alle indbyggede funktioner er færdigudviklet, så i forbindelse med en nylig fornyelse af telefon, stødte jeg på denne side: http://da.wikipedia.org/wiki/4G (og linksene fra siden)- som gav mig de svar som jeg havde brug for.

  Telenor, TDC, TELIA og mig mekendt også de andre der vil sætte eget net op i Danmark, bruger / vil bruge 4G LTE systemet.

  Den gode nyhed i dette, er at de solgte telefoner med LTE systemet, sandsynligvis vil virke i den tid som telefonen holder / indtil du skal have en ny, da det som skrevet er en langtids udvikling man er i gang med, hvor hele ideen er at man blot kan “forbedre” forskellige “moduler” og så stadig ellers holde resten “som det er” – og telefonen så stadigvæk virker.

  Men det er altså IKKE ægte 4G, noget af det man køber i dag.

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Danskerne ved ikke, om de er på 4G ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger