Østeuropæiske chauffører bor på Sæby Syd

Østeuropæiske chauffører bor på Sæby Syd

20. februar 2013 - kl. 16:53 - af

Flere østeuropæiske chauffører indrømmer over for TV2Nord, at de bryder EU-regler om køre- og hviletid på de nordjyske rastepladser.
Alle chauffører i EU skal ugentlig holde et 45 timers sammenhængende hvil uden for lastbilen, men de overnatter i stedet for i deres lastbil. Nordjyske chauffører og vognmænd er rasende.

”Jeg er dybt frustreret over at være oppe imod udenlandske chauffører, som bor i bilerne på rastepladser, selvom de egentlig skal være ude af bilerne i 45 timer. Det kan vi danske chauffører ikke konkurrere imod”, fortæller 43-årige Jesper Sørensen til TV2Nord. Han har været arbejdsløs lastbilchauffør i otte måneder.
EU-lovgivningen på området er klar. Samtlige chauffører, der arbejder i EU, skal holde 45 timers sammenhængende hvil om ugen uden for lastbilen. Men da TV2Nord møder op ved trafikcenter Sæby syd så indrømmer flere rumænske, litauiske og polske chauffører, at de holder dette hvil i bilen. De siger ærligt, at de altid bliver i deres lastbil. Hvorfor, de gør det, vil de ikke svare på.

”Der er ingen, der tjekker om de udenlandske chauffører bor i bilerne, men en dansk vognmand kan blive tjekket ved en virksomhedskontrol. Politiet bliver nødt til at tjekker i weekenderne for at få bugt med det her problem”, fortæller Jesper Sørensen.
”At de udenlandske chauffører ikke overholder reglerne presser de danske chauffører. Det her er et tydeligt eksempel på, at de ingen problemer har med at deres chauffører holder 45 timers hvil i deres biler på en rasteplads. Hvor vi overholder reglerne og skal hjem med vores chauffører. Og det koster mange penge. Fagforeningerne og politikerne bliver nødt til at handle på en så åbenlys overtrædelse af reglerne”, siger formanden for Frie Danske Lastbilvognmænd, Christian Jensen.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Østeuropæiske chauffører bor på Sæby Syd' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger