Foredrag om slægtsforskning i danske arkiver

Foredrag om slægtsforskning i danske arkiver

4. februar 2013 - kl. 0:22 - af

Torsdag aften afholdtes et velbesøgt møde i Spar Nord om slægtsforskning i danske arkiver, især folketællinger og kirkebøger. Det var arkivar, cand.mag. Jørgen Clausager, som fortalte om de for slægtsforskerne så vigtige kilder folketællinger og kirkebøger. Mange sæbynitter kender Jørgen Clausager fra hans tid 1981-96 som leder af byhistorisk arkiv i Sæby.

Herefter var han1996-2012 leder af Lokalhistorisk Arkiv for Fredericia og Omegn. Han har undervist i slægts- og lokalhistorie på aftenskole og bearbejdet adskillige folketællingslister fra 1787-1921, ligesom han er forfatter til adskillige lokalhistoriske bøger og artikler.

De fleste af de 36 tilhørere er for tiden deltagere i en studiekreds om Legacy og slægtsforskning, som for tiden afholdes af Saltlandets Historiske Forening for Sæby og omegn, som også var indbyder til aftenens foredrag. De lyttede interesseret og så Clausagers mange velvalgte billeder fra folketællinger og kirkebøgers kulturhistorie.. Han fokuserede gennem disse eksempler både på de muligheder som på de begrænsninger, de indeholder.

Der blev stillet mange gode spørgsmål og adskillige fik ideer med hjem til deres egen forskning.

En kommentar til “Foredrag om slægtsforskning i danske arkiver” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

En kommentar til “Foredrag om slægtsforskning i danske arkiver”

  • Thomas Anderson

    I wish I could find more information on my family all of whom came from Saeby. I wish I could find relatives in Saeby.

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Foredrag om slægtsforskning i danske arkiver' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER