Er du til åbent vand, bølger og våddragt?

Er du til åbent vand, bølger og våddragt?

9. juli 2012 - kl. 11:52 - af

Idemanden bag ” Palmestranden Open Water” event Steen Heftholm og andre lokale svømmekræfter gør klar til endnu et initiativ, for at gøre det bedre for de mange, der finder glæde ved åbent vand, bølger og våddragt, skriver Politiken.

Planen er at etablere 6 ”open water swimspots”, hvor der tæt ved kysten er bøjer, som afgrænser en bane på f.eks. 250 meter, så svømmeren kan træne, og samtidig være et sted, der er adskilt fra motorbåde og windsurfere.

Samtidig skal der på stranden opsættes infotavler og redningskrans fra Trygfonden, der har støttet initiativet med 100.000 kroner. Dansk Svømmeunion er ligeledes involveret, da man gerne vil kunne lave kurser i åben vand for voksne crawlbegyndere.

Steen Heftholm kalder projektet for ‘Danmarks største svømmehal’, her er altid åbent og ingen emsig livredder.

De seks udvalgte steder er kysten ud for Sæby Søbad, Skagen, Aalbæk, Strandby, Neppens Havn lidt syd for Frederikshavn Havn og så Frederikshavns allerede etablerede Palmestrand, hvor man vil lave et decideret open water stadion.

Forudsætningen for at disse ”water swimspots” kan blive en realitet er, at der skal være lokal opbakning fra havsvømmere alle seks steder, og at lokale svømmere går ind i projektet og hjælper med at vedligeholde banerne.

Steen Heftholm fortæller, at det er en gammel drøm, der går i opfyldelse. Det handler om at udvikle havsvømning som motionsform og præsentere en ny svømmekultur. Tidligere hed det: ”’Vi tager ned og får en dukkert”. Nu præsenterer vi havsvømning som en motionsform på linje med f.eks. moutainbike, som man også dyrke som fleksibel sport uden at skulle være medlem af en forening.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Er du til åbent vand, bølger og våddragt?' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger