Læs denne uges Finansbarometer lige her

Læs denne uges Finansbarometer lige her

15. november 2011 - kl. 10:19 - af

SaebyAvis bringer hver uge en analyse der er udarbejdet af Danske Markets Research, som er en afdeling af Danske Bank. Det er en uafhænging analyse der er henvendt til alle der interesserer sig for finansmarkedet, uanset hvilket pengeinstitut man benytter.

På kanten af ny recession

Danmark
I sidste uge fik vi tal for udenrigshandlen i september, og vi har derfor et nogenlunde klart billede af udviklingen i dansk økonomi i 3. kvartal. Udenrigshandelstallene viste endnu et fald i eksporten over måneden på 1,8 %. Samlet set er eksporten dermed faldet ret markant i 3. kvartal med 1,2 %. Sammenholdt med de månedlige indikatorer for privatforbruget, som også peger i retning af et klart fald, så er der overvejende sandsynlighed for, at nationalregnskabstallene for 3. kvartal, der bliver offentliggjort i slutningen af måneden, vil vise et samlet fald i BNP. Det er imidlertid alt sammen historie. Ser vi fremad, ser det heller ikke for lyst ud. Som konsekvens af vores nedjustering af vækstforventningerne til europæisk økonomi har vi nedjusteret vores forventninger til væksten i dansk økonomi i år til 0,7 % fra 1,1 % og næste år til 1,0 % fra 1,6 %. Den lavere vækst får også konsekvenser for udviklingen på arbejdsmarkedet. Vi forventer nu, at ledighedskøen i løbet af næste år runder 180.000, hvilket betyder, at der sammenlignet med i år, vil være omkring 15.000 flere ledige næste år. Dankortomsætningen tyder dog på, at privatforbruget steg i oktober, også selv om man tager højde for den stigende inflation. Inflationen steg i oktober til 2,8 % å/å fra 2,5 % å/å i september. Stigningen kan tilskrives den nye fedtskat.

Renter
Den danske krone er fortsat stærk overfor euroen – og den nuværende kurs 7,4420, svarer til den kurs, som fik Nationalbanken til at intervenere forud for rentenedsættelsen den 3. november. Den stærke krone afspejler efter vores opfattelse, at både udenlandske og danske investorer går efter danske papirer midt i den aktuelle finansielle uro. Og den nuværende stærke kurs betyder, efter vores vurdering, at en ny isoleret dansk rentenedsættelse i form af en nedsættelse af indskudsbevisrenten med 10bp rykket tættere på. Derfor kan der meget vel komme en yderligere rentenedsættelse på 10bp fra Nationalbanken, når den europæiske centralbank (ECB) ventes at sænke renten med 25bp den 8. december.

Frygten for, at “helhedsløsningen” på euroens gældskrise lider skibbrud, har igen sendt obligationsrenterne ned i den nedre ende af handelsintervallet. Risikoen er steget på kort sigt. På mellemlang sigt venter vi, at obligationsrenterne i Tyskland vil handle i et snævert spænd. Der er ikke umiddelbart udsigt til en bedring i situationen i Europa, men effekten af et skrantende Europa modvirkes af en gradvis fremgang i de amerikanske nøgletal. De lange obligationsrenter i USA ventes at stige gradvist, og det amerikanske obligationsmarked vil dermed underperforme i forhold til det tyske.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Læs denne uges Finansbarometer lige her ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger