”Landmand fra Barnsben” ny bog på gaden

”Landmand fra Barnsben” ny bog på gaden

5. november 2011 - kl. 17:38 - af

I anledning af udgivelsen af Arnold Andersens nye bog – ”Landmand fra Barnsben” –

Inviteres der til reception i Havnebo`s fælleshus, Havnebo nr. 9 fredag d. 11. nov. fra kl. 15 – 17.

I bogen ”Landmand fra barnsben”, der udkommer den 11. november, giver forhenværende landmand Peter Jacobsen, Sæby, et fint og meget detaljeret billede af den betydelige udvikling, der foregik i landbruget i perioden omkring 1930 til 1984, hvor man gennem årene så at sige gik fra håndarbejde til avanceret maskindrift.

Peter fortæller, om det husmandsbrug faren drev, og som desuden var hans barndomshjem, som han selv med årene forvandlede til et moderne landbrug. Gennem sin skildring af livet på ejendommen ”Skovly” ved Hals Sønderskov i Sydøstvendsyssel, kommer han gennem en detaljeret og god beskrivelse af landbrugets udvikling. I den forbindelse kommer han ind på den betydelige forandring, der skete, da elektriciteten kom, hvorefter der kunne malkes på maskine, men som han nævner, var det ikke problemløst, han fortæller desuden om hvorledes forældrene under besættelsen var nødt til at tænke kreativt for at få de dagligdags fornødenheder til at række, trods de stramme rationeringer, der herskede.

Peter kommer også ind på hvorledes det bygning for bygning og maskine for maskine, krævede overvejelser af såvel økonomisk som af praktisk art at gennemføre. Efterhånden som tingene voksede, måtte der tages stilling til omlægning af driften for at gøre den mere rationel.

Det er alt i alt blevet til en fortælling, der rummer såvel en egns som en landbrugshistorie samt et selvportræt, som kan læses af enhver med interesse for livet på landet.

Peter har desuden en anden og lige så interessant vinkel på historien, nemlig den at han fortæller om sine 15 år på Ørskovs Stålskibsværft, hvor han arbejde som alt-mulig-mand hos tømrerne i nybygningsafdelingen og fortæller om, hvad der hændte der, hvor det både er jargonen, miljøet, de nybyggede skibe og færgerne, der kommer frem i erindringen.

Bogens forfatter Arnold Andersen har i bogen fanget Peters begejstring og fortælleiver – og har videreformidlet den med skyldigt hensyn til hans fortælleform.

Bogens pris: kr. 149,95. Isbn: 978-87-89109-88-6 ved Forlaget Nordpress, 2011.

Bogen kan bestilles ved henvendelse til Peter Jacobsen: peter@havnebo.dk eller til forlaget: post@basistryk.dk

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af '”Landmand fra Barnsben” ny bog på gaden' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER