Håndled med støtte til hjerteforskningen

Håndled med støtte til hjerteforskningen

10. august 2011 - kl. 10:24 - af

Hjerteforeningen og Matas giver danskerne mulighed for at støtte kvinders hjerter ved hjælp af et armbånd.

Matas fortsætter nu sit flerårige samarbejde med Hjerteforeningen om at redde flere kvindeliv via kampagnen Elsk Hjertet. Hjerteforeningen sætter nemlig med kampagnen fra uge 33 fokus på, at der dør en kvinde i timen af hjertekarsygdom, bl.a. fordi hjerteforskningen primært er baseret på mænds hjerter.

Butikschefen i den lokale Matas fortæller: “Der kommer mange kvinder hos os hver dag, og vi støtter naturligvis gerne dette vigtige formål. Derfor vil alle Matas kædens butikker fra d. 15. august og syv uger frem sælge det populære hjertearmbånd. Kvinderne har efterhånden taget til sig, at håndleddet er det sted, hvor de kan signalere deres støtte til den gode sag. I år fås armbåndet oven i købet i hele fire forskellige farver, så det samtidig er muligt at matche tøj og øvrige smykker”.

Armbåndet koster 30 kr., hvoraf de 15 kr. går ubeskåret til Hjerteforeningens arbejde for mere forskning i kvinders hjertekarsygdomme.

Det nytter noget Kampagnen Elsk hjertet løber frem til og med 2012, og målet er at indsamle 18 mio. kr. til forskning. Der er allerede uddelt ni mio. kr. til en række vigtige forskningsprojekter.

Det betyder, at der nu forskes i bl.a. stress’ betydning for kvinders hjertekarsygdomme og i P-pillers indvirkning på hjertekarsygdomme.

Sidste år solgte Matas kæden over 50.000 stk. hjertearmbånd, og derudover støttes hjertesagen løbende med 1 kr. pr. solgt produkt i plejeserien Plaisir. Matas har indtil nu bidraget med i alt 4,1 mio. kr. direkte til forskning.

Hjerteforeningen og Matas har i fællesskab udarbejdet en pjece, der bl.a. fortæller om, hvordan kvinder kan forebygge hjertekarsygdomme. Pjecen fås gratis i Matas og kan også hentes fra www.matas.dk/hf og www.hjerteforeningen.dk.

Hjertearmbåndet (i fire farvevarianter) koster 30 kr., hvoraf de 15 kr. går ubeskåret til forskning i kvinders hjerter.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Håndled med støtte til hjerteforskningen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger