Læs denne uges Finansbarometer lige her

Læs denne uges Finansbarometer lige her

28. juni 2011 - kl. 13:12 - af

SaebyAvis bringer hver uge en analyse der er udarbejdet af Danske Markets Research, som er en afdeling af Danske Bank. Det er en uafhænging analyse der er henvendt til alle der interesserer sig for finansmarkedet, uanset hvilket pengeinstitut man benytter.

Forbrugertilliden overrasker positivt

Danmark

Forbrugerne var en anelse mere optimistiske i juni end ventet. Indikatoren for forbruger-tilliden i juni var på 3,0, hvilket var en lille stigning i forhold til maj, hvor den var på 2,6. Det var en positiv overraskelse, idet den normalt falder i juni. Det er forbrugernes syn på deres egen økonomiske situation her og nu, som er med til at løfte forbrugertilliden, mens deres syn på dansk økonomi er med til at trække den anden vej. Det er også værd at be-mærke, at en markant overvægt nu forventer, at arbejdsløsheden vil falde. Kun få gange før i historien har optimismen på det område været større. Det burde være noget, der fik forbrugerne til at turde bruge flere penge. Den samlede tillid er nu på et niveau, der svarer til en fornuftig vækst i forbruget – og i hvert fald ikke er forenelig med det store fald i privatforbruget, vi så i 1. kvartal. Men der er stadig masser faktorer, der trækker forbruget nedad, ikke mindst usikkerheden på boligmarkedet og de faldende realindkomster, som de fleste oplever i år. Fremgang i privatforbruget er en forudsætning for, at det danske opsving kan komme rigtigt i gang. Trods kraftigt stigende indkomst, især efter skat og renter, har forbrugerne indtil videre holdt sig tilbage. Hvis man ser bort fra bilsalget, er forbruget nu lige så lavt, som da krisen var værst for to år siden.

Renter

Den græske Premierminister Papandreou fik opbakning til den nye regering, da han vandt afstemningen i parlamentet tirsdag aften i sidste uge med 155 af de 300 stemmer. Udfaldet af afstemningen gør det mere sandsynligt, at den nødvendige nye krisepakke vil blive vedtaget i denne uge, men det har ikke formildet de finansielle markeder, og renterne er faldet den seneste uge. Det gjorde ikke situationen bedre, at sidste uge også bød på flere svage nøgletal. Vi venter fortsat, at ECB sætter renten op i juli, men hvis det dramatiske fald i PMI-indeksene, der er en ledende indikator for økonomien, fortsætter i de kommende måneder, vil det afkorte perioden med renteforhøjelser i euroområdet. Dette er imidlertid allerede blevet en del af markedet. Pengemarkedskurven er således flad og peger reelt kun mod én yderligere renteforhøjelse fra ECB på to års sigt efter renteforhøjelsen i juli. Udsigten til renteforhøjelser i oktober og januar 2012, som vi venter, er svækket, og hvis pengemarkedsrenten fortsætter ned, vil der snart være lagt op til, at markedet venter en rentenedsættelse. Det er ikke vores forventning, men dette scenario kan blive aktuelt, hvis Grækenland går bankerot senere i år – hvilket ikke kan udelukkes. I USA ventes den første renteforhøjelse fra Federal Reserve ikke før sidst i 2012, og det giver kun begrænset plads til et fortsat rentefald. Dykker ISM, den ledende indikator, imidlertid ned under 50, vil det igen skabe frygt for en ny økonomisk nedtur, og markedet vil så måske igen begynde at spekulere mere i en ny omgang kvantitative pengepolitiske lempelser i USA. Vi mener imidlertid, at der skal meget til, før Federal Reserve griber til ny kvantitative lempelser. På ugens pengepolitiske møde strammede Federal Reserve tonen lidt i vurderingen af inflationsudviklingen. Bernanke fremhævede desuden, at det kan være uklogt at stramme finanspolitikken alt for meget på kort sigt, da det vil kunne underminere opsvinget. Samlet set understøtter dette vores forventning om højere obligationsrenter i USA i de kommende måneder.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Læs denne uges Finansbarometer lige her ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER