Find den ko du spiser via din telefon

Find den ko du spiser via din telefon

23. april 2011 - kl. 9:14 - af

Din smartphone bliver mere og mere anvendelig til dine daglige gøremål. I næste uge lanceres der et system, en såkaldt app, som du kan bruge til finde ud af netop hvilken ko og på hvilken gård i Himmerland din bøf kommer fra, skriver TV2nord.

Når den danske forbruger i fremtiden skal vælge kød i køledisken, kan man nu tage et billede af stregkoden. Og så har man alle oplysninger om kødets oprindelse på sin smartphone.

– Vi mener jo, at forbrugerne i dag, vil vide mere omkring de ting vi køber, siger Hardy Jensen, der er direktør i Nordjysk Fødevare Netværk.

Systemet har været fire år undervejs. Men forbrugerundersøgelser viste allerede dengang, at forbrugerne efterspørger informationer løbende på en indkøbstur, primært om dyrevelfærd og oprindelse helt ned i detaljen. Derfor skal det hele også kunne dokumenteres.

Det giver troværdighed til fødevaren, siger direktør i Himmerlandskød, Søren Andersen, og fortsætter: “Vi slår jo på kvaliteten og det, at den er dansk født og opvokset og dansk forarbejdet”.

Udviklingen stopper ikke her. 300 nordjyske fødevarevirksomheder er med i netværket. I takt med at informationerne bliver skabt, vil de blive gjort tilgængelige for forbrugerne.

Velbekomme!

En kommentar til “Find den ko du spiser via din telefon” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

En kommentar til “Find den ko du spiser via din telefon”

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Find den ko du spiser via din telefon' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger