Sæbys største arbejdsplads fylder 100 år i dag
5. januar 2011 - kl. 14:48 - af Henrik Christensen (web-redaktør)
I dag er det 100 år siden, at slagteriet i Sæby begyndte produktionen. Og på trods af de mange år på bagen er slagteriet langt fra gået på pension. Der slagtes faktisk mere end nogensinde før, og det giver en positiv stemning blandt medarbejderne.
For få år siden var Sæby ellers præget af bekymrede miner, men med 30 millioner kroner investeret i slagteriet i Sæby for nylig er bekymringen vendt til stor optimisme.
Bedste resultat to år i træk
De mange penge skal bruges på forskellige former for teknik og robotter både i opskæringen, på slagtegangen og i pakkeriet.
– Den nye teknik sørger for, at vi kan forblive konkurrencedygtig, og det giver optimisme hos medarbejderne. Det ser også rigtig godt ud heroppe – vi slagter 417 svin i timen og 49.000 om ugen, og det er mere, end vi nogensinde har slagtet. Tilmed er vi det af alle Danish Crowns slagterier, som har leveret det bedste resultat to år i træk, fortæller fabrikschef Leif Brøndum Nielsen.
Sæby har overlevet i 100 år
Med 100 år på bagen giver det næsten sig selv, at man på slagteriet i Sæby har været god til at løse de udfordringer, som man har stået overfor. Og også fremtiden såvel som nutiden byder på nye udfordringer.
– Først og fremmest er der en konstant udfordring i altid at være konkurrencedygtige, siger Leif Brøndum Madsen, og Per Søe Madsen fortsætter:
Årsagen til, at Sæby-slagteriet har overlevet så lang tid, skyldes blandt andet slagteriets beliggenhed og stedets meget trofaste og stabile medarbejdere, mener Per Søe Madsen og Leif Brøndum Nielsen.
– I 1911 var der behov for et slagteri på østkystsiden for at undgå for lang transporttid for svinene. Slagteriet lå lige op til jernbanen, hvilket sikrede, at der blev transporteret svin ind og færdige varer ud i den anden ende. I dag betyder beliggenheden meget, fordi det er det eneste slagteri i Nordjylland. Vi får svin fra Skagen til lidt syd for Aalborg, så transporttiden og omkostningerne for indtransport er ret lav hos os, fortæller Per Søe Madsen.
– Desuden betyder vores trofaste medarbejdere utrolig meget. Vi har mange, som har været her i rigtig mange år. Det betyder utrolig meget for ånden på stedet. Og helt konkret betyder det selvfølgelig også, at vi altid kan trække på en masse garvede, rutinerede medarbejdere, som ved, hvordan tingene fungerer, siger Leif Brøndum Nielsen.
Jubilæet bliver fejret
Et 100 års jubilæum skal selvfølgelig fejres, og det sker 15. januar 2011. Hvor der holdes fest med taler, spisning, musik og dans i Sæby Fritidscenter for nuværende medarbejdere og deres ledsagere.
– Vi regner med, at vi bliver mellem 600-700 mennesker i alt, så det bliver en stor fest, fortæller kontorleder Per Søe Madsen.
Derudover fejres jubilæet med en kæmpe pålægskagemand for medarbejderne fredag 7. januar, som Danish Crown Firmasport står bag.
Se mere om jubilæet og slagteriets historie her: jubilaeum
3 kommentarer til “Sæbys største arbejdsplads fylder 100 år i dag” under annoncerne.
Tillykke med 100års jubilæet!
Men, det kunne nu være dejlligt, hvis den store lastbil trafik til slagteriet kunne afvikles på en anden vis end igennem Sdr. Ringvej!
Dette er især meget generede om sommeren, hvor det bliver “stressende” at opholde sig i haven, istedet for “afslapning”.
Med venlig hilsen A.L.
Hvor skulle det lige være? Det er da den mest smarte måde at få transporter til slagteriet afviklet på.
Da slagteriet har ligget hvor det ligger i 100 år må du / I have kendt til generne før du / I flyttede ind. Men det tænkte I måske ikke på?
Men kunne måske lede lastbiltrafikken via Toldbodvej/Nordens Alle, vejen er bredere og boligbebyggelsen ikke så tæt, som ved Sdr.Ringvej.
Nej, jeg var ikke klar over, at der kørte så mange lastbiler til slagteriet.