Fødevarestyrelsen truer den danske flæskesteg

Fødevarestyrelsen truer den danske flæskesteg

20. december 2010 - kl. 14:15 - af

De statsansatte tilsynsteknikere på Danish Crowns slagterier har i dag nedlagt arbejdet i frustration over et brev, hvor Fødevarestyrelsen opsiger lokalaftalerne.

Tilsynsteknikerne har ønsket en mere tilbundsgående forklaring på brevet fra Fødevarestyrelsen.
– Vi er selvfølgelig glade for, at man lytter til erhvervets ønsker om, at udgifterne til fødevarekontrollen ikke må accellerere. Men når det er sagt, er tidspunktet for denne udmelding ikke særlig heldig, for det kommer til at true både dyrevelfærden i staldene og den danske flæskesteg til jul, siger Danish Crowns kommunikationsdirektør Anne Villemoes.

Slagter halvdelen af det normale
Tilsynsteknikerne på Danish Crown i Ringsted og Sæby er gået hjem, og på de øvrige slagterier er man gået til møde om situationen.
– At tilsynsteknikerne vælger at gå hjem på årets travleste dag, er udtryk for manglende respekt for de mange slagteriarbejdere, der i øjeblikket kører med overarbejde for at sikre flæskestegen på julebordene i Europa, siger Anne Villemoes.

Arbejdsnedlæggelsen betyder, at der slagtes på nedsat kraft i Danish Crown i dag. I øjeblikket ser det ud til, at det kun bliver muligt at slagte omkring 50% af en normal dags slagtninger.

Danish Crown forsøger i øjeblikket at skaffe dyrlæger til at håndtere kontrollen på slagterierne. Det sker både for at sikre dyrevelfærden for de grise, der står klar til afhentning i udleveringsrum og i forsøget på at få så mange råvarer som muligt ud til detailkunder i både Danmark og på eksportmarkederne.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Fødevarestyrelsen truer den danske flæskesteg' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger