13-årige Mads fik besøg af Ønskefonden

13-årige Mads fik besøg af Ønskefonden

27. november 2010 - kl. 10:53 - af

Det var som om julen var rykket nogle uger frem, da Ønskefonden forleden aflagde besøg hos Mads Ræbil i Sterup.

Det er en helt almindelig onsdag eftermiddag på Abilgårdsvej i Sterup. 13-årige Mads Ræbild sidder på sit værelse og spiller computerspil, da det pludselig banker på fordøren. Mads’ mor beder ham gå ud og åbne. Udenfor står Tina Svanhede og Birgitte Christensen fra Ønskefonden, med hænderne fulde af store pakker. Hej Mads, kan du huske os, hilser Tina Svanhede. Mads er lidt overvældet, og ved ikke helt, hvad han skal sige, men han får da et lille forsigtig ja frem, inden hele selskabet skynder sig ind i køkkenet, hvor bl.a. Mads’ forældre og søskende venter spændt.

At sprede lys
Ønskefonden er kommet på opfordring fra Mads’s nabo Grethe Svennum, som i flere år har fulgt ham og hans families mange trængsler omkring Mads’ sygdom, der ofte griber ind i hverdagen. Jeg vil bare så gerne kunne hjælpe med et eller andet i håb om, at det kan lette deres hverdag lidt, siger Grethe Svennum, og det fik hende til at tænke på Ønskefonden, som netop har det formål at kunne være med til at gøre en forskel – at sprede lidt lys i en problemfyldt hverdag.

Nu skal der spilles
Det hele er lidt overvældende for Mads, som på opfodring begynder at pakke ud. Glæden er slet ikke til at tage fejl af – et komplet PC-udstyr med fladskærm, printer og tre spil – det har stået højt på ønskesedlen. Nu skal der for alvor spilles computerspil – Mads’ store interesse, men den bærbare computer har svært ved at leve op til kravene, det kan det nye vidunder helt sikkert. Nu kan det slet ikke gå hurtigt nok med at få den samlet, så er det spændende, om storebror vil give en hjælpende hånd.

Indledende besøg
Grethe Svennums ansøgning er én blandt mange, og derfor sker der en individuel vurdering, for vi kan desværre ikke hjælpe alle, forklarer Tina Svanhede. Hun og Birgitte Christensen var på besøg hos Mads i august måned, hvor de fik en rigtig god snak med Mads om, hvilke ønske han havde. Ønskefondens bestyrelse behandlede herefter sagen, og de besluttede at opfylde Mads ønske om en større computer.

Fakta om Ønskefonden

  • Stiftet i 1999 af Erik Buus
  • Opfylder ønsker for alvorligt syge børn og unge mellem 4 og 18 år med bopæl i Danmark – uanset køn, race eller religion.
  • Har i 2009 opfyldt 125 ønsker
  • Siden august 2001 opfyldt 875 ønsker.
  • Tina Svanhede og Birgitte Christensen, Hjørring arbejder som frivillig i Vendsyssel
  • Har i 2010 været ude med gaver 6-7 gange.
  • Fonden får sine økonomiske midler via sponsorer og medlemmer, pengene går ubeskåret til børnene.
  • Medlemskab koster kr. 200. pr. år.
  • Læs mere på www.onskefonden.dk

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af '13-årige Mads fik besøg af Ønskefonden' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER