Spejderliv i Pippi Langstrømpes univers

Spejderliv i Pippi Langstrømpes univers

21. juli 2010 - kl. 10:29 - af

Flokspejdere snusede til både korpslejr og spejderfejde og fik i det hele taget fyldt godt og grundigt på oplevelsestanken.

Øksedal er bare stedet for en spejderlejr, lyder det begejstret fra spejderleder Lis Lunde, der netop er vendt hjem efter fire dages perfekt lejr med de yngste flokspejdere fra Østervrås Baptistspejdere.

De yngste var for første gang med på de ældre spejderes korpslejr, for at få et indtryk af en rigtig stor lejr med næsten 700 spejdere heraf 125-150 flokspejdere.

Busturen til Nibe var god og meget varm, og blev kvitteret med et styrtebad af regn ved den officielle åbning senere på dagen. Heldigvis var vejret med på resten af lejren, som varede fra søndag til tirsdag.

Pippilejr var temaet, og i løbet af de fire dage fik deltagerne stiftet bekendtskab med de mange facetter af Pippi Langstrømpes verden.

I det sidste års tid har spejderne modtaget forskellige opgaver til Fejden, og på lejren gik det for alvor løs med opløbet til den endelig afgørelse på konkurrencen. Vi lå i begyndelsen til en god placering som nummer to, forklarer Lis Lunde, men konkurrencen var rigtig hård, så vi måtte altså nøjes med lidt mindre.

Helt i Pippis ånd blev der selvfølgelig afholdt skattejagt, og belønningen var naturligvis guldmønter, men først skulle der løses mange spændende og udfordrende opgaver. En dag var der marked med sæbeglidebane, mælkekasserace m.m. Alle klarede opgaver udløste guldmønter, og det skæppede godt i kassen.

Normalt er der ikke trængsel til opgaver med at lave mad og holde lejren i tip top stand, men hos de yngste, var der nærmest konkurrence om at få disse opgaver, der ellers traditionelt pålægges, hvis man ikke har talt pænt eller på anden måde har været lidt for kvik.

De kendte figurer fra Pippis verden var levendegjort af arrangørerne, så det blev også til et møde med f.eks. Dunderkarlson og Blom, som havde været lidt langfingret og blev jagtet af Kling og Klang.

Flere opgaver blev løst sammen med en venskabskreds, og det gav mange nye bekendtskaber.

Til et lejrbål skulle spejderne lave tovtrækning mod Pippi, og de kunne naturligvis ikke klarer den stærke pige. Til gengæld vil rygtet vide, at et nærliggende træ lige bag Pippi svejede temmelig meget, når spejderne forgæves forsøgte at overvinde den spinkle piges megakræfter.

Pippis fødselsdag blev fejret. Selvfølgelig var der også gaver til alle gæsterne, og der blev spist lagkager til den store guldmedalje. Der var ballondans og en alle mod alle pudekamp inden det blev tid at sige farvel og tak for en superlejr.

Turen hjem var med en flok rigtig trætte spejdere fyldt med masser af gode oplevelser.

ÅB

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Spejderliv i Pippi Langstrømpes univers' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger