Pinseudstilling på  Galleri Færch-P i Østervrå

Pinseudstilling på Galleri Færch-P i Østervrå

17. maj 2010 - kl. 0:32 - af

Det nystartede Galleri Færch-P, der i påsken slog dørene op i den tidligere Baptistkirke i Østervrå, kan i pinsen præsentere kunst, med oprindelse i så forskellige lande som Grønland og Libanon.

Når Galleri Færch-P præsenterer årets pinseudstilling vil det være med kunst fra det kolde nord og varme sten fra sydens sol. Udstillingen vil blandt andet have kunst fra den libanesisk fødte Fares Al-Kharrat, der fra sin opvækst i de libanesiske bjerge har et nært forhold til sten, som han til fulde udnytter i sin kunst. Og senest har Al-Kharrat stået bag en granitbuste til Dronning Margrethe på hendes 70-års fødselsdag som blev givet af Asylcentret i Brovst.

De to kunstnere Jørn Bork og Bodil Østergaard har fundet deres inspiration i blandt andet de grønlandske vidder. Eskimoernes historier har Bork lært indgående at kende gennem knap to årtier, hvor han boede i det enorme land mod nord og han bruger stadig de indfødtes fortællinger i hans kunst.

Bodil Østergaard har gennem rejser i hele Norden fundet en kunstnerisk stil, som hun blander med de glade farver og den vilde natur, der også omgiver hende i Danmark.

Farverne er også vigtige for billedkunstneren Pia Birkholm, der er blevet kaldt ”nutidens nordjyske farve-lyriker”. Hun maler motiver, med tydelig rod i virkeligheden, men med et stærkt fokus på farvernes ekspressive register.

Fernisering til pinseudstillingen finder sted i Galleri Færch-P, Liljevej 2, lørdag d. 22. maj kl. 13.00. Til ferniseringen vil alle kunstnere være til stede og give en kort præsentation af deres kunst og de ideer, der ligger bag. Desuden vil sanger og musiker Petra Westra spille i det store kirkerum.

Udstillingen vil være åbent alle pinsedagene og derefter lørdage og søndage frem til 27. juni– alle dage i tidsrummet 13.00 – 17.00.

ÅB

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Pinseudstilling på Galleri Færch-P i Østervrå ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER