Du kan hjælpe med at bekæmpe kræft

Du kan hjælpe med at bekæmpe kræft

3. april 2010 - kl. 0:08 - af

Den nye vaccine mod livmoderhalskræft kan næsten udrydde den frygtede kræftsygdom. Men det koster store summer i forskning at udvikle sådan en vaccine. Søndag d. 11. april kan du give dit bidrag, når Kræftens Bekæmpelse holder landsindsamling.

– Vi skal også yde vores bidrag til den fælles kamp mod kræft.

HPV-vaccinen er et godt eksempel på, hvor meget man kan opnå i kampen mod kræft ved en målrettet forskningsindsats. Siden vaccinen mod livmoderhalskræft blev en del af det danske vaccinationsprogram i efteråret 2008 er flere end 230.000 kvinder mellem 12 og 26 år blevet vaccineret.

– Vi kan kun opfordre alle unge piger til at følge Kræftens Bekæmpelses anbefaling om at tage imod vaccinationen. De tre stik redder liv!

Livmoderhalskræft rammer årligt 400 kvinder i Danmark og koster 200 liv. HPV-vaccinen beskytter mod den infektion, som er skyld i 70 procent af livmoderhalskræfttilfældene. En meget stor del af arbejdet med at udvikle og teste vaccinen er sket i Kræftens Bekæmpelses laboratorier på Østerbro i København.

– Det helt afgørende for, at vi kan gennemføre forskningen er penge. De store forskningsprojekter som vaccineprojektet koster rigtigt mange penge, siger professor, overlæge, dr.med., Susanne Krüger Kjær, som har stået i spidsen for Kræftens Bekæmpelses del af arbejdet med HPV-vaccinen.

– Ved at der bliver lavet en landsindsamling, hvor man samler ind til Kræftens Bekæmpelse, får vi mulighed for at søge penge, så vi kan komme i gang med projekterne og derved skabe resultater, siger professor Susanne Krüger Kjær.

Kræftens Bekæmpelse forventer at bruge 250 millioner kroner på kræftforskning i 2010 både i egne laboratorier og som støtte til projekter på sygehusene og universiteterne. Dermed står Kræftens Bekæmpelse for halvdelen af kræftforskningen i Danmark.

– Man skal jo huske, at Kræftens Bekæmpelse er en privat forening, som stort set ikke får støtte fra det offentlige. Derfor er det vigtigt, at alle, også her i Skagen, bakker op om landsindsamlingen d. 11. april.

Meld dig som indsamler på (lokalt indsamlernummer), på www.indsamling.dk eller på 7024 2010

Fakta om HPV:
• HPV – Human Papilloma Virus – er en seksuelt overført virus, som rammer omkring 80 % af befolkningen.
• HPV-virus forsvinder normalt af sig selv igen. Men bliver den kronisk, kan den føre til svære celleforandringer og livmoderhalskræft.
• HPV-vaccinen beskytter mod de to typer, HPV-16 og HPV-18, som er skyld i 70% af livmoderhalskræfttilfældene.
• HPV-vaccinen tilbydes gratis til alle 12-årige piger i forbindelse med det almindelige børnevaccinationsprogram.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Du kan hjælpe med at bekæmpe kræft ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger