Hvad sker der i Sæby i den nærmeste fremtid?

Hvad sker der i Sæby i den nærmeste fremtid?

6. juli 2024 - kl. 17:22 - af

Det er sommer, det er ferietid, og det dagen for Sæbys 500-års købstadjubilæum den 10. august rykker nærmere og nærmere.

Derfor prøver Sæby Avis at lave en kronologisk oversigt over nogle af de arrangementer, som redaktionen umiddelbart har kendskab til – vel vidende, at der helt sikkert er endnu flere begivenheder, som kunne nævnes.

På Sæby Torv er der dagligt musikunderholdning. Søndag den 7. juli med ”Flow”, mandag den 8. med ”Claus og Klaus”, tirsdag den 9. med ”Dennis Double D”, onsdag den 10. kl. 16-19 med Erik Gaden, den 11. kl. 16-19 med Henrik Mølbjerg, den 12. kl. 16-19 med ”Nice & Easy”, lørdag den 13. juli med Sonny Møller, den 14. juli med Jeanet & Rune og mandag den 15. juli med Anne Møller.

Fra mandag den 8. juli frem til den 14. juli optræder Vinger og Rødder med middelalderdage og historiske dage på Paradisjorderne ved Sæby Havn – hver dag kl. 10-21.

Tirsdag den 9. juli og en række yderligere dage er der på Sæby Museum for børn sjove fangelege fra gamle dage.

Bl.a. tirsdag den 9. og 16. juli tilbyder Sæby Mseum månedens historie – om da kvindefrigørelsen kom til Sæby.

Torsdag den 11. juli kl. 17-21 er der grillaften i Nellemanns Have på Langtvedvej med Nellemanns Haves Venner som arrangør. Først en times rundvisning i haven, derefter fælles spisning, inden flaget tages ned kl. 21. Billetter købes forud hos Vinspecialisten i Grønnegade, og der serveres en ”madpakke” fra slagter Tranholm.
Der kan læses mere via dette link: https://saebyavis.dk/2024/06/08/fire-spaendende-grill-arrangementer-i-nellemanns-have/

Torsdag den 11. juli kl. 18-22 spiller ”Double D & Die Herren” i Lanternens gård, og lørdag den 13. juli kl. 11-14 spiller ”Stjernestøv”.

I weekenden 12.-14. juli er der stor havnefest på Sæby Havn.

Lørdag den 13. juli kl. 11,30-12,30 indbyder Sæby Museum børn og voksne til en spændende tidsrejse gennem Sæbys historie.

Den 13., 20. og 27. juli er der sommerjazz i haven hos Hotel Aahøj på Hans Aabelsvej 1 i Sæby.

Søndagene den 14. og 21. juli kl. 10 er der højmesse i Sæby Kirke ved sognepræst Keld Skovgaard
https://www.saebykirke.dk/gudstjenester

Mandag den 15. juli kl. 12,30-13,30 kan børn (og voksne) på Sæby Museum prøve skolelivet i gamle dage

Tirsdag den 16. juli kl. 10-11 på Sæby Musum: Lege fra vikingetid og middelalder

Onsdag den 17. juli kl. 14-15 og igen den 24. juli indbyder Sæby Museum til en tur i Herman Bangs og Gustav Wieds fodspor.

Torsdag den 18. juli kl. 15-17 på Svalereden Camping: Hjerteforeningen Sæby demonstrerer hjerte-lunge-redning. Gratis.

Torsdag den 18., fredag den 19. og lørdag den 20. juli i den betjente åbningstid. For børn og unge under 15 år: konkurrence vedr. bøger om billetter for hele klassen. Tilmelding til en bibliotekar.
www.bibl.frederikshavn.dk/artikler/sommerbogen

Desuden har Sæby Bibliotek i kulturhus Manegen daglig kl. 8-18 frem til udgangen af august i samarbejde med Sæby Museum udstillingen “Oplev Sæby gennem tiderne”. Der er gratis entre.

Herregården Sæbygaard har åbent hver tirsdag, onsdag, torsdag samt søndag kl. 12-16. Desuden vil der hver onsdag i juli måned være guidet rundvisning, hvor Alice Malling Thaarup vil føre børn og voksne igennem herregårdens mange møblerede stuer og sale, samtidig med at hun fortæller om stedets historie.

Læs evt. mere her: https://saebyavis.dk/2024/07/04/sommeraaben-paa-saebygaard/

Grethe Hvass, Algade 46C, har hver eftermiddag adgang til sine stuer, hvor hun præsenterer og sælger væverier, akvareller, malerier og økoprint.
https://saebyavis.dk/2024/06/15/aabner-stuerne-for-galleri-med-vaeverier-akvareller-malerier-og-oekoprint/

I Algade 46D er der dagligt i tidsrummer kl. 11-16 mulighed for børn for at male keramik.

”For Retfærdigheden” har åbent alle dage frem til den 18. august, hvor sommerudstillingen ”Sæby 500 år” vises. Udstillingens kerne er kort og billeder fra Sæbys historie suppleret bl.a. med historien og flugtruten fra Sæby til Sverige og tyske flygtninge i Sæby efter 2. Verdenskrig. Fri entré. https://saebyavis.dk/2024/06/03/sommerudstilling-om-saeby-i-retfaerdigheden/

I Retfærdigheden er det ligeledes muligt at udfolde sin kreativitet hos Your Art Café.
https://www.yourartcafe.dk/

Hver aften kl. 21 frem til den 11. august spilles flaget ned på Sæby Havn. Musikere fra Musikkorps Sæby sørger for den musikalske underholdning.

Er man interesseret i at kigge nærmere på selve programmet for arrangementerne med tilknytning til købstadsjubilæet, kan dette link benyttes: www.sæby500.dk

Tekst: Per Rye

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Hvad sker der i Sæby i den nærmeste fremtid?' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger