Roblon Fonden belønner talentfulde og flittige studerende

Roblon Fonden belønner talentfulde og flittige studerende

3. februar 2023 - kl. 0:22 - af

I forbindelse med Vækst og Vilje erhvervsarrangementet i Det Musiske Hus, Frederikshavn, har Roblon Fonden i dag uddelt årets uddannelsespriser – fire priser på hver 25.000 kr. Priserne er uddelt inden for de to kategorier ”Særlig høj faglighed” og ”Iværksætteri og entreprenørskab”. Det er erhvervsskolerne i Frederikshavn, der har indstillet deres mest talentfulde studerende.

Priserne blev uddelt af Roblon Fondens bestyrelsesformand Anker Laden-Andersen. Han begrundede priserne med disse ord:

– Fremtidens arbejdskraft er de unge mennesker, som uddanner sig, engagerer sig og dygtiggør sig. Derfor besluttede fonden for nogle år siden at indstifte en uddannelsespris til udvalgte talenter fra byens erhvervsuddannelser. Med Roblon Fondens Uddannelsespris anerkender og fremhæver vi den særlige indsats hos de studerende, som kommer til at udgøre en vigtig del af fremtidens arbejdskraft.

I kategorien for høj faglighed gik uddannelsespriserne til Sofie Steenberg Lindegaard, der læser til maskinmester på Martec, og Alexander Høeg Grochalski, der læser til skibsmontør på EUC Nord, samt Catrine Christensen, der uddanner sig til kontorelev inden for offentlig administration på Frederikshavn Handelsskole.

Sofie Lindegaard er i gang med at afslutte 7. semester og har et særdeles højt karaktergennemsnit på 11,7. Sofie er også yderst aktiv i lektiecafeen, hvor hun yder en frivillig indsats for sine medstuderende ved at give dem værktøjer til opgaveløsningen.

Alexander Grochalski brænder for sin uddannelse. Det kommer til udtryk gennem et stort engagement både på skolen og på virksomheden MAN Energy Solutions, hvor han er tillidsmand for lærlingene. Hos MAN Energy Solution nyder Alexander respekt for sit høje faglige niveau og gåpåmod. Det gør, at flere kunder direkte efterspørger Alexander, hvis de har haft ham ombord tidligere.

Catrine Christensen bliver færdiguddannet til sommer. Hun har haft sin elevtid hos ATP, hvor hun har arbejdet med Feriegiro og Lønmodtagernes Garantifond. På lærepladsen fremhæver man, at Catrine har et stort engagement i sin egen uddannelse. Hun er nysgerrig og stiller spørgsmål, hvorved hun hurtigt har tilegnet sig ny viden og forstået at omsætte den til handling.

I kategorien for iværksætteri gik uddannelsesprisen til Oliver Grubak Thomsen, der læser HTX med uddannelsesretningen Teknologi og design på EUC Nord.

Oliver Thomsen brænder for at skabe nye produkter, fællesskaber og teknologier. I designfaget har Oliver udviklet et natbord med indbygget belysning og vist stor forståelse for hele processen fra løs idé til skitse til prototype til færdigt produkt og til den fremtidige recycling af materialerne. Desuden har han været med til at starte en forening for børn, der vil dyrke teknologi, programmering og digitalt design i deres fritid. Foreningen Coding Pirates i Frederikshavn har netop afsluttet sin første sæson med stor succes.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Roblon Fonden belønner talentfulde og flittige studerende' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER