Stafet for Livet forventer 350.000 kroner i overskud

Stafet for Livet forventer 350.000 kroner i overskud

29. august 2021 - kl. 9:33 - af

Stafet for Livet Frederikshavn sluttede fredag med fælles afslutning i Frederikshavn, Sæby og Skagen.

På torvene i de tre byer og med afsluttende lysceremonier i Sæby, Frederikshavn og Skagen Kirke.

I alle tre byer var der forskellig underholdning, og årets taler fra Kallstorvet i Frederikshavn blev vist på storskærme i Skagen og Sæby.

Stor ros fra Aalborg
Michael Nehls, ambassadør i Kræftens Bekæmpelse, var fuld af lovord over Stafet for Livet i Frederikshavn Kommune. Michael kommer fra Aalborg og roste de mange frivillige i Frederikshavn, Sæby og Skagen.

”Aalborg er langt større end Frederikshavn, men I har langt flere deltagere end Aalborg. Flere sponsorer, flere deltagende hold og skaber et langt større overskud. Det er imponerende”, lød det rosende fra Michael Nehls.

– Lyt til kroppens signaler
Kaj Christiansen, tidligere direktør i Danyard og FME, holdt årets fightertale og sendte et klart budskab til især mændene blandt tilhørerne: Lyt til kroppens signaler og lad dig undersøge hurtigst muligt, hvis du oplever symptomer på, at der er noget galt.

”Vi har et fantastisk sygehussystem med dygtige læger og sygeplejersker, der står klar, når det gælder”, sagde Kaj Christiansen.

I november 2020 fik han konstateret kræft i urinblæren, en chokerende diagnose, der satte gang i mange mørke tanker. ”Godt nok overlever tre ud af fire, der får kræft, men hvad med de sidste 25 procent? Hvad skal det ende med? Hvad nu med familien, med konen, børn og børnebørn? Er testamentet i orden? Hvem skal følge barnebarnet til fodbold, og hvem skal arve min gamle BMW fra ´93?”

Efter to operationer og et længere behandlingsforløb er Kaj Christiansen i dag erklæret rask, men tankerne lurer i baghovedet: ”Kommer det igen? Det er ikke til at vide, så tøv ikke med at lade jer undersøge”, lød budskabet fra Kaj Christiansen fra scenen på Kallstorvet.

Lys i mørket
Monica Falck Christiansen holdt årets lystale ved den afsluttende lysceremoni, direkte i Sæby Kirke og transmitteret på skærmene i Skagen og Frederikshavn Kirke.

Monica, der som 19-årig i 2011 blev ramt af kræft, tog udgangspunkt i sangen ”Du, som har tændt millioner af stjerner”.

”Hvor finder vi lys i mørket, alle os, der har haft kræft inde på livet? Hvad stiller vi op med angsten, som kræftramt eller som pårørende? Hvem kan vi læne os op ad? Derfor er det så vigtigt at stå sammen, som vi gør i Stafet for Livet. Ingen skal stå alene, og når vi tænder lys, kan jeg mærke, at vi gør en forskel”, sagde Monica Falck Christiansen, der selv har fundet et fællesskab og sammenhold i Ung Kræft, en organisation under Kræftens Bekæmpelse.

”Med lysceremonien viser vi, at det vigtigste er, at vi kan se lys forude. Lys skaber håb, og hvor der er liv, er der håb”, lød det fra Monica, der har været kræftfri siden 2012.

Det økonomiske overskud fra årets Stafet for Livet er endnu ikke talt op, men et seriøst bud er godt 350.000 kroner til Kræftens Bekæmpelse fra Stafet for Livet Frederikshavn i 2021.

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Stafet for Livet forventer 350.000 kroner i overskud' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER