Borgmesteren: Vi er under pres

Borgmesteren: Vi er under pres

27. oktober 2020 - kl. 8:03 - af

Egentlig satte jeg mig til tasterne for at skrive et indlæg om kommunens økonomi, nu hvor vi har budgetopfølgning i kommunen, men det der fylder i mit hoved og i mange andres er Coronakrisen.

Jeg bliver dog et øjeblik ved økonomi: Kommunens budgetopfølgning viser, at vi har et merforbrug på 14, 6 mio. Det er til driftsudgifter – eksempelvis værnemidler, ekstra rengøring og tabte indtægter. Vi har modtaget foreløbig kompensation fra staten på 13,9 mio. kr., men her ser det ud til, at vi skal bruge 28,5 mio. kr. – og dermed er der et merforbrug på 14,6 mio. kr. Regeringen har lovet, at de her i efteråret vil se på, om kommunerne skal have yderligere kompensation. Men indtil vi hører resultatet heraf, kan vi ikke være sikre på, at kompensationen vil dække alle disse merudgifter.

Et er at være presset på økonomien. Det kan være alvorligt nok, men jeg mener, noget er værre. Det er, når vi er presset psykisk på fælleskaber, på tillid til hinanden og til “systemerne”, og når vi er presset på tolerancetærsklen.

Alle er pressede pga. Corona. Det gælder de ansatte, der arbejder med mennesker. De der skal bruge værnemidler, og de der arbejder med børn, ældre, handicappede. Der hvor der er mange restriktioner at huske på hver eneste dag.

Det gælder foreninger og kulturinstitutioner, hvor ting aflyses, og hvor ting ikke kan lade sig gøre pga. Coronarestriktioner. Og nu igen besøgsrestriktioner – udstedt af staten, på plejecentre og sociale tilbud – et kæmpe pres på beboerne, de pårørende men også på de ansatte.

Presset er naturligvis også de der bliver syge, de der mister, de der mister deres job, de der mister deres livsværk (f.eks. minkavlere).

Hele vejen rundt i vores kommune, i Danmark – ja i verden er vi i den grad under pres pga. Coronakrisen.

Intet er som det plejer, og vi er MEGET Coronatrætte.

Fælleskaber er under pres. Og det trækker ud. Vi kan ikke se lyset. Vi kan ikke længere i “fri stil” mødes og have dialogen ansigt til ansigt – de muligheder er ofte aflyste eller udsat. Vi har de elektroniske muligheder – bag skærmen.

På de sociale medier er tonen hård. Jeg har læst om ansatte, der udsættes for urimelig kritik omkring besøgsrestriktioner. Om folk der skoser minkavlere. Der er kritik af restriktioner, efterlysning af logik og meget mere – alt sammen kan forklares i, at vi er presset på helbred og dagligdag. Vi er Coronatrætte.

Det er 100 procent forståeligt. Men nu er det virkelig vigtigt, at vi får fokus på, hvordan vi navigerer i alle de ændringer.

Vi er vant til at stille spørgsmål, at være kritiske, at diskutere, og det skal vi absolut fortsætte med. Det er en styrke. MEN……

Jeg appellerer til, vi holder tonen ordentlig og hylder anstændig dialog. Ellers har vi også konflikter med hinanden at forholde os til.

Kan vi tage presset lidt af hinanden?

Lad os prøve, så vi bruger kræfterne på at bekæmpe Corona.

Tak for indsatsen rundt omkring.

Med venlig hilsen

Birgit S. Hansen
Borgmester

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Borgmesteren: Vi er under pres' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER