Butikskæde sætter aldersgrænse for køb af energidrikke

Butikskæde sætter aldersgrænse for køb af energidrikke

18. juni 2018 - kl. 15:29 - af

Lidl sætter som den første dagligvarekæde i Danmark aldersgrænse på køb af energidrikke med højt koffeinindhold. Fra d. 30. september 2018 er det ikke længere muligt for børn og unge under 16 år at købe energidrikke med højt indhold af koffein og sukker i kædens butikker. Det oplyser kæden i en pressemeddelelse. Initiativet følger DTU Fødevareinstituttet og Hjerteforeningens anbefalinger om børns indtagelse af koffein.

”Vi har igennem et stykke tid oplevet en stigning i forbruget af energidrikke i vores butikker, og som dagligvarekæde påtager vi os et samfundsansvar. Vi har valgt at lytte til vores kunder og eksperterne på områdets stigende bekymring omkring indtagelse af energidrikke blandt børn og unge. Derfor har vi taget denne beslutning, som er helt i tråd med vores andre initiativer indenfor børne- og ungeområdet, som vi gennem længere tid har deltaget i, i samarbejde med de andre kæder fra detailbranchen,” forklarer adm. direktør for Lidl, Dirk Fust.

Fremover skal Lidls kunder kunne fremvise gyldigt billede-id ved kassen for at købe energidrikke med højt sukkerindhold og mere end 150 mg. koffein pr. liter. Kunderne vil blive informeret om den nye aldersgrænse gennem informationskampagner i butikkerne og ved kassen. Som en del af medarbejdernes løbende træning i service ved kassen, vil butikspersonalet desuden blive undervist i håndteringen af de nye regler.

Salget af energidrikke stiger
DR Kontant har undersøgt de mulige bivirkninger for børn og unge ved at indtage energidrik og oplyser via tal fra Bryggeriforeningen, at salget af energidrikke i Danmark er steget med 41 % fra 2016 til 2017.

Det er tal, som bekymrer ernæringsfaglig konsulent for Hjerteforeningen, Natasha Selberg:
”Det er en meget bekymrende udvikling, fordi vi ved, at store mængder koffein kan have en skadelig virkning på unge. Det er derfor meget positivt, at Lidl sætter en aldersgrænse på netop energidrikke, som bliver mere og mere udbredte blandt børn og unge under 16 år,” siger hun.

DTU Fødevareinstituttet anbefaler, at børn og unge holder sig under et indtag på max. 2,5 mg. koffein pr. kg. kropsvægt pr. dag, og de anbefaler derfor, at børn og unge helt holder sig fra energidrikke med højt koffeinindhold.

”Som virksomhed har vi en holdning til de produkter, vi tilbyder, og vi gennemgår løbende vores sortiment, så det lever op til vores og kundernes krav. Hertil vil vi gerne bakke op om anbefalingerne fra DTU Fødevareinstituttet og Hjerteforeningen, og det er derfor en helt naturlig udvikling for os, at vi også ser på, hvem der har adgang til produkter, såsom energidrikke,”fortæller indkøbsdirektør for Lidl, Mikko Forsström.

Lidl er første dagligvarekæde i Danmark til at indføre en aldersgrænse på salg af energidrikke. Initiativet følger de seneste handlinger, som Lidl i Storbritannien har taget på området. Kun energidrikke er omfattet af reglen.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Butikskæde sætter aldersgrænse for køb af energidrikke' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER