B&U-formand: <br>Ansvaret er tungt

B&U-formand:
Ansvaret er tungt

25. maj 2018 - kl. 8:17 - af

Det har svirret med forlydender om besparelser på børne- samt skoleområdet i Frederikshavn Kommune.

Venstres Asger Mortensen har i et indlæg gået i rette med besparelser, og senest har Christina Lykke Eriksen, SF, beklaget, at det ser ud til, at der skal ske nye besparelser.

Hun har anført, at ”ansvaret for økonomien er tungt, men ansvaret for vores børn ER endnu tungere.

At børnene nu skal starte i børnehave når de er 2 år og 10 måneder gamle, er uacceptabelt for SF.”

På baggrund af ovennævnte bemærkninger har avisens redaktion kontaktet formanden for Børne- & Ungdomsudvalget, socialdemokraten Anders Brandt Sørensen og forelagt ham indlæggene og samtidig bedt om Socialdemokratiets holdning. Det viser sig, at der skal spares over 7 mio. kr. på området.

Besparelser – ikke effektiviseringer
Anders Brandt Sørensen skriver således:

”Ansvaret er tungt.

Til de stundende budgetforhandlinger skal Børne- & Ungdomsudvalget finde 7,1 mio. kr., hvis vi vil være herre i eget hus.

På området for børn og unge har jeg meget svært ved at se, hvor vi bruger for mange penge. Sådanne steder findes simpelthen ikke. Derfor vil enhver besparelse gøre ondt.

Det er realiteterne. Vi kalder det derfor BESPARELSER og ikke effektiviseringer, harmonisering eller andet. Det er ganske enkelt forringelser af serviceniveauet, som skyldes dels den halve procent, vi skal spare i inden for udvalget, dels gamle ikke udmøntede besparelser.

Jeg er især træt af de gamle ikke udmøntede besparelser, som det nuværende udvalg skal finde pengene til. Og derfor er det eneste ansvarlige ikke at lave den slags hokus-pokus-besparelser igen, som et kommende udvalg kommer til at håndtere.”

Åbenhed er ansvarligt og ærligt
Videre lyder det: ”Socialdemokratiet har sat sig foran i bussen. Vi vil finde besparelserne – og vi er ikke bange for at være åbne om, hvad vi ser os nødsaget til at spare. Det, synes vi, er det eneste ansvarlige og ærlige.

Det er samtidig den eneste udvej, hvis vi vil håndtere de områder, vi vil forbedre på sigt. Vi vil kanalisere flere ressourcer til en forbedret inklusionsindsats. Det er ikke gratis. Vi mener ikke, at det er løsningen at sende den økonomiske abe rundt imellem de 4 skoledistrikter.

Vi vil også have manøvrerum til at forbedre rammerne for pædagogisk arbejde i daginstitutionerne. De budgetmæssige forslag for 2019 kalder på, at Børne- & Ungdomsudvalget og hele Byrådet får sat en standard for, hvad vi vil på området pædagogisk. Måske skal fremtidens pædagogiske tiltag i de enkelte daginstitutioner gro op nedefra med udgangspunkt i den virkelighed, pædagogerne, børnene og forældrene står i? Derfor har Socialdemokratiet også modsat sig, at der skal spares på normeringen – tildeling pr. barn – i 2019.”

Ikke gratis
Anders Brandt Sørensen slutter sin kommentar med følgende:

”Vi modtager gerne kritik for at finde besparelserne – også fra andre partier – men kritikken tages mest alvorligt, når der fremføres alternative besparelsesforslag. At sidde i Byrådet og være med i politik er ikke en gratis omgang.”

Tekst tilrettet af Per Rye

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'B&U-formand:
Ansvaret er tungt'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER