Kræftens Bekæmpelse besøgte Øbbens hellige kilde

Kræftens Bekæmpelse besøgte Øbbens hellige kilde

24. maj 2018 - kl. 9:56 - af

Kræftens Bekæmpelse i Sæby og Frederikshavn kommune med naturvejleder Bo Storm i spidsen, kunne næsten ikke få armene ned i begejstring tirsdag aften.

100 forventningsfulde deltagere deltog i den fælles arrangerede vandretur ved og omkring Karup kirke. Vejret denne aften viste sig fra den bedste side med høj sol og stille vind på toppen ved kirken. Bo Storm havde allieret sig med Jesper og Merete Møller, som er to lokale ildsjæle og med hver deres kendskab til dels kirken og området, blev aftenen meget lærerig og interessant.

Bo Storm tog alle med ud over markerne ned til Øbbens hellige kilde, der ligger tæt ved kirken. Kilden ligger gemt i et buskads, men det lykkedes flere af deltagerne, at kravle sig frem til den og den sten, som markerer kildens udspring. Bo Storm har en stor viden om kilder i Frederikshavn kommune og holdt et fint foredrag om alle de syge mennesker, der i hedensk tid kom til kilden og blev enten renset indvendigt eller udvendigt, alt efter lidelse. Her blev der også tid til en at synge ”kom maj du søde milde”.

Kirkens historie blev fortalt af Jesper Møller. I 25 år har han siddet i menighedsrådet og også boet på egnen og med sit lokale kendskab til stedet, var der mange anækdoter at fortælle.

Merete Møller er som landskabs – og havearkitekt i gang med en forandring af kirkegården. Hun viste rundt og fortalte om den nye beplantning taks og hvide roser, som er tænkt ind i landskabet omkring kirken. Desuden har man på stedet, lavet et meget smukt lapidarium, hvor gamle gravsten bliver udstillet og skal bevares for eftertiden.

Til sidst kunne deltagerne gå ind i kirken, hvor man kunne se og høre om det meget smukke patchworktæppe, som nu er placeret på prædikestolen. Et helt unikt og smukt stykke håndarbejde udført af en lokal sæbykunstner.

Aftenen sluttede af med køb af kaffe, kage og drikkevarer, hygge og snak inden aftenen blev rundet af med dejlig aftensang.

Kræftens Bekæmpelse takker for stort fremmøde og tak til de sponsorer, der bidrog med deres bidrag denne aften.

sten

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Kræftens Bekæmpelse besøgte Øbbens hellige kilde' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER