Spar Nord-resultat på 311 mio. kr. efter skat i første kvartal

Spar Nord-resultat på 311 mio. kr. efter skat i første kvartal

2. maj 2018 - kl. 17:05 - af

Spar Nord runder årets første kvartal med et resultat efter skat på 311 millioner kroner svarende til en egenkapitalforrentning på 15 procent. Resultatet hænger sammen med stabile rente- og gebyrindtægter samt en ekstraordinær indtægt fra Bankinvest. Og så betyder kundernes stadig mere robuste økonomi, at en del af bankens nedskrivninger nu kan tilbageføres som en indtægt i regnskabet.

Spar Nords regnskab for årets første 3 måneder viser en bundlinje på 311 millioner kroner efter skat. Det er på niveau med resultatet for samme periode i 2017 og svarer til, at bankens egenkapital forrentes med 15 procent.

Med til at trække resultatet op er blandt andet en stabilisering af nettorenteindtægter og nettogebyrindtægter. Dertil kommer en ekstraordinær kursregulering på 74 millioner kroner vedrørende Spar Nords andel af Bankinvest, og så bidrager tilbageførsel af nedskrivninger med en indtægt på 23 millioner kroner. Samlet set betyder det, at bankens ledelse betegner resultatet for perioden som tilfredsstillende:

– Bundlinjen og vores egenkapitalforrentning er vi selvsagt godt tilpasse med – også selv om det gode resultat hænger sammen med engangsindtægten fra Bankinvest. Desuden er det positivt, at udviklingen i vores kunders økonomi nu gør en del af vores nedskrivninger unødvendige. Det er selvfølgelig først og fremmest positivt, fordi det afspejler en generel bedring i samfundsøkonomien og herunder husholdningernes økonomi, men det betyder også, at vi som en naturlig konsekvens nu kan tilbageføre en del af vores nedskrivninger som en indtægt, siger administrerende direktør i Spar Nord Lasse Nyby og tilføjer:

– Vi hæfter os samtidig ved, at vi efter en periode med stort pres på vores rentemarginal og fald i vores nettorenteindtægter nu endelig ser en stabilisering. Samtidig fortsætter vi med at tage markedsandele på udlånssiden med positiv afsmittende effekt på både nettorenteindtægter og gebyrindtægter, og det er en udvikling, det er værd at glæde sig over.

Spar Nords bank-og realkreditudlån vokser i første kvartal med 2 procent i et marked, hvor udlånet generelt stagnerer.

Opjusteret forventning til 2018 fastholdes
Spar Nord har i løbet af første kvartal af to omgange opjusteret forventningerne til hele årets resultat før nedskrivninger fra niveauet 1,1 milliarder kroner til niveauet 1,3 milliarder kroner. Opjusteringerne er sket med henvisning til dels den indtægt fra kursreguleringen på Spar Nords andel i Bankinvest, der nu er bogført i første kvartal, og dels det forventede provenu fra salget af Valueinvest Asset Management, der påvirker bankens regnskab for andet kvartal.

Ifølge Lasse Nyby giver resultatet for første kvartal ikke anledning til at ændre på forventningerne til hele året:

– På baggrund af udviklingen i første kvartal fastholder vi den opjusterede forventning til hele året og herunder et resultat efter skat på omkring 1 milliard kroner, uddyber Lasse Nyby.

Læs mere om Spar Nords regnskab lige her

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Spar Nord-resultat på 311 mio. kr. efter skat i første kvartal' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER