Natur-travetur på en kølig forårsaften

Natur-travetur på en kølig forårsaften

25. april 2018 - kl. 16:30 - af

Det var en blæsende og kølig forårsaften, da Hjerteforeningen Sæby afviklede en travetur på hjertestien i Gybels Plantage. Men de omkring 50 deltagere fik pulsen op og gik sig til varmen i den forårsklædte plantage.

Undervejs blev der stoppet op flere gange, hvor naturvejleder ved Frederikshavn Kommune, Bo Storm, fortalte om naturen og primært om dyrenes hjerter, mens hjertesygeplejerske Stine Bæk Sørensen fra Sundhedshus Sæby satte fokus på menneskets hjerte.

Bo Storm fortalte på en humoristisk måde om bl.a. de fugle, turens deltagere mødte på deres vej, og hvordan de kunne overleve om vinteren, hvis de blev i Danmark. Han kunne også fortælle, at i Frederikshavn Kommune – og bl.a. i Sæby-området – er isfuglen ikke så ualmindelig.

Menneskets hjerte vejer omkring 350 g; men hvem skulle nu have troet, at naturen er så forunderligt indrettet, at en blåhvals hjerte – det største blandt pattedyrene – vejer op til 600 kg, mens den mindste – markmusen – har et hjerte med den yderst beskedne vægt på 0,05 g. Hvor menneskets hjerte er 4-delt, har nogle dyr et 2-delt hjerte og nogle endda op til et 8-delt hjerte.

Han kunne desuden oplyse, at man for tiden er i gang med at etablere en meget mere ”levende” skov i Gybels Plantage. Der er fældet mange nåletræer, men ikke mindst for at skabe et rigere dyreliv skal der på nogle arealer nyplantes med løvtræer.

Stine Bæk Sørensen fortalte om, hvorledes blodet pumpes rundt i kroppen, og hvor vigtigt det er at få pulsen i vejret – ikke bare for motionens skyld i almindelighed – men absolut også for at minimere risikoen for, at blodtryk og kolesteroltal stiger – måske til et faretruende niveau. Hun indbød samtidig til, at folk kan benytte sundhedshuset åbent hus-tilbud hver mandag og kigge ind og se faciliteterne og få gode råd med på vejen.

Efter traveturen havde Zenas Pedersholt disket op med lækre smagsprøver på økologiske safter, pølser m.v. Alle produkter er hjemmeavlede og hjemmelavede.

Næste arrangement i Hjerteforeningen afvikles over de onsdagsaftener i maj måned i samarbejde med Sæby Motionscykelklub. Der kan cykles ad 2 ruter: ”ovenom og hjem” eller ”nedenom og hjem” med start fra ishuset ved broen over Sæby Å.

Der kan læses mere om foreningens program på www.saeby.hjerteforeningen.dk

 

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Natur-travetur på en kølig forårsaften' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER