Infomøde om nyt driftselskab på Sæby Søbad

Infomøde om nyt driftselskab på Sæby Søbad

25. april 2018 - kl. 8:24 - af

Tirsdag aften var ca. 75 lokale mødt op til nærmere information om den tilkendegivelse, de tidligere havde givet i forhold til at tegne aktie i Sæby Søbad. For hvad var det egentlig de havde sagt ja til? Det var der en smule forvirring omkring.

Søren Kristiansen, der er tovholder på projektet, bød velkommen i en af kursuslokaliteterne på Søbadet.

Han fortalte kort om, hvad tanker der var gjort og benyttede lejligheden til at rose de mange gode ideer, der er kommet på bordet de sidste dage om mulige aktiviteter i og omkring centerbygningen på Sæby Søbad.

Herefter fik tidligere bestyrelsesformand i ejerforeningen og formand for det nye selskab Sæby Søbad Centerbygning, Brian Stenbro, ordet. Han kunne berette om udfordringerne ved at være ”3 i et ægteskab”, som han sammenlignede ejerforholdene på Sæby Søbad med. Derudover redegjorde han for de økonomiske udfordringer i forbindelse med forsøget på at købe centerbygningerne, herunder vurderingen der på købstidspunktet var ca. 4 millioner mere end på nuværende tidspunkt, grundet manglende aktivitet/drift i lokalerne. Den nye vurdering på 6 millioner giver udfordringer i forhold til belåning ved et køb og dermed rentabilitet i Centerbygningen, så det er tvingende nødvendigt med drift i lokalerne, således vurderingen igen kan komme op, og dermed åbne mulighed for større belåning i realkreditinstitution.

Omkring anvendelse af lokalerne, så kunne Brian Stenbro fortælle, at der er stiftet et nyt selskab, Sæby Søbad Centerbygning AS, der har til formål at købe bygningerne, den anden del nemlig anvendelse/drift er så det, det nye driftsselskabet skal varetage. Slutteligt kunne Brian oplyse, at datoen 10. maj kan vise sig at være skæring for, hvorvidt den nuværende ejer på ny kan sende en ansøgning til Frederikshavn kommune og derved få sat skub i en lokalplanændring, der kan betyde boliger i de unikke bygninger i strandkanten.

Efter nogle spørgsmål fra de fremmødte, blev ordet givet til Mogens Blær, der med sin viden om aktiviteter fra mange andre landsdele og Sverige ikke mindst, fortalte om de muligheder han så for hele området omkring Søbadet. For turisterne vil have aktiviteter og masser af dem, fortalte han. Alle ideerne som kom frem, understregede han, er med afsæt i den meget omtalte masterplan og skal naturligvis bindes sammen med de øvrige aktiviteter i området, såsom Sæby Spectrum, som ligeledes blev omtalt positivt.

Søren Kristiansen tog herefter ordet og fik sat tal på en mulig drift i lokalerne. Her var hovedoverskrifterne cafedrift, selskaber, konferencer og sidst ekstern salg. Alt sammen ud fra en tanke om brug af lokale leverandører og grosister, som de bærende kræfter i forbindelse med afholdelse af disse aktiviteter, således køkkenet på Søbadet udelukkende skal stå for tilberedning og servering af de leverede vare.

Samlet set lød budgettet på 6,3 millioner om året med et overskud efter omkostninger på ca. 700.000 kr.

Om det holder vand, kan man jo så kun gisne om, men bestemt en positiv stemning blandt de fremmødte og et faktum at aktierne skal bruges til at stifte et driftsselskab og ikke til at købe murersten.

Søren Kristiansen sluttede med at oplyse, at ca. 300 aktier er solgt, og målet er 500 inden udgangen af næste uge.

Herefter var der mulighed for at besigtige lokalerne, og mange var positivt overraskede over standen, da man ud fra de mange skriverier gennem tiden, nok havde frygtet det der var værre.

Ved et bord i restauranten havde Søren taget plads, og man kunne nu give bindende tilsagn om køb af aktier, hvilket mange valgte at gøre. Alt fra 1 til 5 aktier blev det til, og de næste 10 dage skal så vise, om det er muligt at nå målet på 500 i alt.

Sæby Søbad restaurant Søren

 

En kommentar til “Infomøde om nyt driftselskab på Sæby Søbad” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

En kommentar til “Infomøde om nyt driftselskab på Sæby Søbad”

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Infomøde om nyt driftselskab på Sæby Søbad' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER