Vi gør stadig en forskel “Landsbyskole projekt i Nepal”

Vi gør stadig en forskel “Landsbyskole projekt i Nepal”

22. april 2018 - kl. 8:54 - af

Der er nu gået 18 år siden Jeppe Jacobsen for første gang rejste til Nepal. Siden er det blevet til et stærkt samarbejde med et lokalt børnehjem men også som protektor for tre landsbyskoler i udkanten af Kathmandu. Arbejdet i Nepal betyder at sommerferien oftest falder i maj udelukkende for at undgå regnsæsonen i Nepal, hvilket ellers ville gøre det umuligt at kommer frem til landsbyerne.

Jeppe Jacobsen er til dagligt direktør hos Sæby Svømmebad, men har arbejdet med Nepals børne længe før han fandt vej til Sæby. Det var egentlig min tid som forstander på Samsø der fik mig på ideen om at drive skole i landsbyeren frem for at sende de mange børn ind til kathmandu og det børnearbejde som hvert år lokke de mange unge fortæller Jeppe.

Men i modsætning til Samsø stilles der betydelig mindre krav til undervisnings materialer, vi kommer faktisk rigtig lang med tavlekridt, kladdehæfte og kuglepenne. Med i baggagen i år har vi faktisk en del engelsk undervisnings materiale. Vi har fået dette fra en lokal, men britisk underviser, som helt tilfældigt faldt over vores projekt og tilbød en stor mængde bøger. Det betyder nu at vi kan sikre en fornuftig uddannelse i landsbyeren, og børnene kan således både læse og hjælpe til med landbruget.

Vi har også i år fået mange kontante midler fra bla. Lions Club men også fra de mange private mennesker som følger os på vores facebookside. Dem skylder vi en stor tak og der bliver helt sikkert et foredrag når vi vender hjem. Alle midler går selvfølgelig direkte til projektet i landsbyen, vores egen kost og logi afholder vi selv, desuden ligger vi hvert år også en stor sum i projektet.

Som noget nyt har vi de sidste år udbudt pladser til dem der ønsker at deltage på turen til Nepal. Vi tilbyder ikke andet end at man som medrejsende kan opleve det virkelige Nepal, desuden har vi gode kontakter og guider som kan tilbyde næsten alt.

Udover egen kost og logi samt de at skulle medbringe op til 30 kg af vores indsamlet materialer, så forpligter deltageren sig også til at ligge en fast sum til projektet. Det er for os vigtigt at vise at alle indsamlede midler går direkte til projektet og derfor afholder alle deltagere selv alle tænkelige udgifter, og ved også at supplere med egne midler viser vi at vi også tror på at gøre noget.

I år bliver det udover mig selv, to erfarne motorcykel kører der ønsker at kører hele vejen til tibet, samt min 13 årige datter, slutter Jeppe Jacobsen

Saebyavis.dk, bringer løbende billeder og artikler fra turen, og er du interesseret i at læser mere om projektet kan du også følge os på facebook.com/GEFNepal/.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Vi gør stadig en forskel “Landsbyskole projekt i Nepal”' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER