Skoleområdet har haft million-overskridelse i 2017

Skoleområdet har haft million-overskridelse i 2017

20. april 2018 - kl. 0:44 - af

Det korrigerede driftsbudget for Børne- og Ungdomsudvalgets bevillingsområde var i 2017 i alt på 832,1 mio. kr. Det faktiske forbrug er opgjort til 838,7 mio. kr. Årets resultat er således et merforbrug på 6,6 mio. kr., svarende til en budgetafvigelse på 0,8 %.

Opgørelsen blev forleden drøftet på møde i Børne- og Ungdomsudvalget.

Børne-, skole og arbejdsmarkedsdirektøren indstillede forud for mødet, at det forelagte regnskab og overførsler for Børne- og Ungdomsudvalgets område godkendes, og at en anbefaling videresendes via Økonomiudvalget til Byrådets behandling.

Desuden at merforbruget på netto 5,4 mio. kr. overføres med et mindre forbrug på -1,5 mio. kr. til drift i år ”samt et merforbrug på 6,9 mio. kr. til bankbog 2018”. Endelig lød indstillingen på, at et mindre forbrug på anlægsbevillingerne på -0,7 mio. kr. med forbrugsmulighed overføres til budget 2018. Udvalget besluttede at anbefale indstillingerne.

Af mødereferatet fremgår det endvidere, at Børne- og Ungdomsudvalget vil følge økonomien på skoleområdet tæt via løbende opfølgning på udvalgsmøderne. Udvalget drøftede budgetoverskridelsen på i alt 7 mio. kr. på skoleområdet i 2017. Overskridelsen er genereret af 3 ud af 4 skoledistrikter og skyldes et større fald i elevtallet end forudsat, et øget behov for specialundervisningstilbud, en ikke optimeret udnyttelse af undervisningstimetallet samt ikke udmøntede besparelser fra tidligere budgetbeslutninger.

Overskridelsen foreslås indarbejdet i budgetlægningen for 2019 via skoleårets planlægning for de kommende to skoleår (2018/2019 og 2019/2020). Forslaget til indarbejdelse af budgetoverskridelsen i budgetlægningen forelægges Økonomiudvalget.

I et andet punkt om økonomi på skoleområdet er det ført til referat, at ”overordnede budgettilpasninger på udvalgets område blev drøftet”.

Udvalget besluttede, at administrationen foretager beregninger og beskriver konsekvenser af besparelserne på de områder, som udvalget drøftede. Sagen genoptages på maj-mødet.

Beskrivelserne fremlægges i MED-systemet forinden, og det understreges, at der er taget hensyn til den såkaldte demografiregulering. Endvidere har skoleområdet allerede indregnet en besparelse på 1,1 mio. kr. i skoleårets planlægning.

Tekst af Per Rye

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Skoleområdet har haft million-overskridelse i 2017' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER