Sæby Svømmebad: Unikt med 11 år uden ordensregler

Sæby Svømmebad: Unikt med 11 år uden ordensregler

17. april 2018 - kl. 0:45 - af

– Vi ta’r hensyn til hinanden. Man ka’ godt få for mange regler – men vi ka’ jo snakke om tingene! lyder det således fra Karin Byrdal, der er en af de faste gæster

– Der er ingen regler – men det går jo. Vi ta’r hensyn til hinanden. Man ka’ godt få for mange regler – men vi ka’ jo snakke om tingene!

Sådan lyder det fra Karin Byrdal, som de sidste fem år har været fast gæst i Sæby Svømmebad, der på mange – og positive – måder skiller sig ud fra mange af landets svømmebade.

Ét af områderne gælder nedskrevne ordensregler, som man ellers finder mange offentlige steder; og ikke kun i svømmebade. Og det er en helt bevidst strategi:

– Vi har i de 11 år svømmebadet har eksisteret ikke haft brug for nedskrevne regler og forventer det heller ikke. Det er vores opfattelse at en liste med regler blot har en negativ udstråling, der bringer minder om en verden, hvor bademesteren var en mand, der med fløjten dirigerede gæster med ordene »nu skal alle med rødt bånd op«, fortæller bademesteren Katja Kupetz.

Og hun føjer til, at den gamle verden med den fløjteudskældende bademester vil svømme-badet meget gerne lægge afstand fra.

– I stedet anvender vi svømmebadets slogan »Oplevelse med omtanke« som en reference og en måde at bejle til kundernes egen situationsfornemmelse og empati. Og Karin Byrdals beskrivelse viser jo, at vi har ramt rigtigt, konstaterer Katja Kupetz.

Dialogen vigtig
Netop dialogen og situationsfornemmelsen er vigtige elementer, når mennesker i alle aldre og med mange forskellige formål mødes i svømmebadet, der årligt besøges af lige over 100.000 gæster.

Når så mange gider lægge vejen forbi – og rigtig mange gør det regelmæssigt – hænger det givet sammen med kombinationen af gode faciliteter og god stemning:

– Vi har i svømmebadet et særdeles stort fokus på det glædesfremmende og den sociale, idet vi oplever at aktiviteter, der netop bygger på det glædesfremmende, formår at vække følelser. Følelser er vigtige, når vi kigger på vores kunders evne til at genkalde, hvorfor de nu igen skal dyrke motion og bevægelse i svømmebadet, siger Katja Kupetz.

Hun føjer til, at følelser og social kontakt gør det meget nemmere at dyrke motion og genoptræning, som ofte kræver blod, sved og tårer.

– Og så længe både gæster og medarbejdere agerer efter »oplevelser med omtanke« og har almindelig situationsfornemmelse, så behøver vi heldigvis ikke ordensregler! bemærker Katja Kupetz.

– Det er vores opfattelse at en liste med regler blot har en negativ udstråling, der bringer minder om en verden, hvor bademesteren var en mand, der med fløjten dirigerede gæster med ordene »nu skal alle med rødt bånd op«, fortæller bademesteren Katja Kupetz.

23 kommentarer til “Sæby Svømmebad: Unikt med 11 år uden ordensregler” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

23 kommentarer til “Sæby Svømmebad: Unikt med 11 år uden ordensregler”

 • Kan det være rigtigt, at Sæby Svømmebad ikke – som mange andre svømmehaller – har intimitet og uterlighed skrevet ind i ordensreglementet? Og at bestyrelessformanden affærdiger det med, at det vil afholde folk fra at gå i svømmebadet?

  Og kan det være rigtigt, at bestyrelsen for Sæby Svømmebad ikke tager en sag om intimitet og uterlighed alvorligt? Men fejer den af med, at bestyrelsen ikke tillægger det vidner har været ufrivilligt vidner til “væsentlig betydning”, fordi det handler om en ansat og dennes kæreste?

  Andre steder medfører det øjeblikkelig bortvisning og anmeldelse til politiet. Straffeloven takserer det til bøde eller op til fire års fængsel (straffelovens paragraf 232 om at vække offentlig forargelse og krænke andres blufærdighed).

  På Frederikshavn Svømmehals hjemmeside står der under “Hygiejne- og ordensreglement” bl.a.:

  Uterlig eller beruset optræden medfører øjeblikkelig bortvisning

  På Skagen Svømmeklubs hjemmeside står der bl.a:

  Observerer man uterlig opførsel eller en krænkning af en person eller krænkes man, skal man henvende sig til klubbens bestyrelse, som vil tage de nødvendige skridt og forholdsregler, m.h.t anmeldelse samt bortvisning.

  På Brønderslev svømmehals hjemmeside står der:
  Uterlig eller beruset adfærd medfører øjeblikkelig bortvisning

  På Frederiksberg Svømmebads hjemmeside står der:

  Uterlig optræden anmeldes omgående til politiet og efterfølges af bortvisning med langvarig karantæne

  I Århus Svømmehal blev der i marts 1997 sat skilte op med teksten:
  Intim fysisk kontakt er ikke tilladt på svømmehallens område

  Baggrunden for mit spørgsmål er, at tre damer og en gruppe patienter, som netop havde afsluttet deres genoptræning, ufrivilligt blev vidner til en hændelse, hvor en ansat var intim med sin kæreste i varmtvandsbassinet. Hun stod ved kanten tæt på trappen med benene strakt vandret ud i vandoverfladen med ham stående helt tæt mellem sine ben, mens han kærtegnede hendes lår, hofter og baller. Der stod de længe.

  En erfaren politibetjent betegner dette som “langt over stregen”.

  Almindeligvis vil man kontakte livredderne og bede dem kigge på sagen, men det kunne vi ikke i denne situation, idet det drejede sig om en anden ansat.

  Uafhængigt af dette så en mandlig gæst samme formiddag dem i tæt intim kontakt på svømmebadets gang. Overfor andre faste gæster i svømmebadets fitness-rum har han udtrykt, at:
  – “Det havde været for meget”.

 • Christina Hansen

  Tænker godt nok at der er nogen der mangler indhold og spænding i hverdagen, hvis man gider at gøre sådan et stort nummer ud af det!! Hvis man er blevet så forfærdeligt mærket af disse oplevelser, så findes der en masse dygtige psykologer og ellers så kan man købe en PYT knap i superbrugsen 🙂 Den kan varmt anbefales 🙂

 • Man kunne måske også bare have taget direkte kontakt i situationen, fortælle man blev stødt? Langt nemmere at tage tingene direkte, i de fleste tilfælde.

 • Martin H Jensen

  Kære Sæby Svømmebad.

  I skal vide at vi er mange, der er særligt glade for kunne komme vores svømmebad.

  Vi husker den svære start, hvor svømmebadet med en alvorlig økonomiske krise, var tæt på ikke at overleve men i dag har vi et svømmebad vi kan være stolte af. At dette udelukkende skyldes det store arbejde, som personale og bestyrelse har lagt i udviklingen af en arbejdsplads der har formået at sikrer plads til alle, er vi ikke i tvivl om. .

  Det er netop forskelligheden blandt jeres personale, der tydeliggør plads til alle og de mange sjove påfund og de altid spændende aktiviteter gør alle besøg interessante.

  Selvfølgelig er I mennesker med de kanter det medfører, men det er vi også. At ligge størstedelene af døgnets timer på sin arbejdsplads, inklusiv fritid, børn, kone eller kærerester må være et tydeligt tegn på at I også sætter stor pris på jeres arbejdsplads.

  Vi er en generationen der er opvokset i træskostøvler, men derfor ved vi udmærket hvad det betyder når skoene klemmer. Lad os nu nyde vores svømmehal, for den fungere faktisk rigtig godt.

 • Jens Christiansen

  Kære Ann Bilde!
  Der kunne sikkert også findes en erfaren betjen som ville sige, at der var mulighed for at kigge en anden vej 🙂
  Uterlig – er noget man er overfor nogen seksuelt – 2 mennesker som er enige om hvad de gør er ikke uterlige. de kan måske virke krænkende, men krænket bliver kun de, som krænkes vil!
  Som nævnt i et tidligere indlæg, så bifalder jeg den direkte kontakt. Hvis du nu havde sagt til de to mennesker, ” dejligt at se I har det rart, men da jeg en lidt sart personage, kunne I måske vente eller finde et andet sted”.
  Så havde du sparet din store research og kontakt til politiet. Nu du er så heldig at kende mange forskellige svømmesteder, så betyder det nok ikke noget for dig, at springe uden om Sæby, så man der kan fortsætte den gode stemning!

 • Kære Christina Hansen, Anja Holst, Martin H. Jensen og Jens Christiansen
  Kan vi være enige om, at vi alle har pligt til at overholde landets love, herunder straffeloven? Også Sæby Svømmebads fastansatte? Og kan vi være enige om, at det ene og alene er politiet, der afgør, om vidneudsagn (dvs. mit og andre vidners) vil medføre, at politiet rejser sigtelse og domstolene straffer med bøde eller fængsel? Og at det således ikke er svømmebadets bestyrelse, der kan afgøre, om vidneudsagnene skal eller ikke skal tillægges “væsentlig betydning”?
  Det vil være dejligt, hvis Sæbys børn, unge, gamle, syge og alle os andre kan komme i Sæby Svømmebad uden at risikere ufrivilligt at blive vidner til fastansattes privatliv.
  P.S. Det var ikke min idé at undersøge, hvordan andre svømmehaller forholder sig til intimitet og uterlighed. Det var bestyrelsesformand Tommy Thomsen, der bad mig om det. Det tog ikke meget mere end ti minutter.

 • Hvad er problemet egentlig? Sæby Svømmebads personale er ikke politi, ej heller bestyrelsen, som du jo selv påpeger Ann Bilde – eller dig for den sags skyld.
  Så hvis du er så skråsikker i din sag og fortsat mener at du er så voldsomt krænket, så synes jeg da at du skal melde det til politiet.
  Hvis ikke, jamen så synes jeg da at det er synd og skam at ødelægge en ellers dejlig positiv artikel om det svømmebad vi er mange der holder meget af at komme i.

 • Kære Lene Jensen
  Problemet? Det er, at bestyrelsen, som har ansvaret for, at svømmebadet følger gældende love – bl.a. straffeloven – accepterer, at en fastansat er intim med sin kæreste i det offentlige rum som svømmebadet er. Og iøvrigt i sin arbejdstid. Og at bestyrelsen ikke vil indføre ordensregler for intimitet og uterlighed, sådan som mange andre svømmehaller har det. Bestyrelsesformand Tommy Thomsen er af den overbevisning, at det vil stoppe folk fra at komme i svømmebadet. Man kan også anlægge den modsatte betragtning, nemlig at det vil afholde folk fra at komme i svømmebadet – særligt hvis man har børn, unge, gamle eller syge med – når det accepteres, at fastansatte bryder straffeloven. Og når de ansatte må det, jamen er der så ikke frit slag for alle gæsterne også?

 • Martin H Jensen

  det er korrekt at landets love omfatter alle, det er svømmebadet og dets personale helt sikkert udmærket klar over. Konkret betyder det at loven fungere selv om den ikke nødvendigvis er benævnt eller hugget i stentavle. Derfor virker det ganske omsonst at forvente bestyrelsen skal tillægge denne enkelstående tolkning en så “væsentlig betydning” at den ønsker at indføre regler på regler.
  Det er også korrekt at det kun er politi der kan afgøre om der er tale om situation der skal behandles efter straffe lovgivningen. Det betyder at det er dem der skal afgøre om en personlige oplevelse kan tillægges så “væsentlig betydning” at man ønsker at rejse sigtelse. Så længe dette ikke er tilfældet, og sålænge der ikke er tale om en konkret sag, så vil tolkninger og henvisning til strafudmålning blot pege i retning af injurier, hvilket jvf. loven også kan være strafbar. ��
  MEN er der overhovede tale om en konkret sag eller er dette blot et forsøg på at gøre en selvstændig tolkning af en enkeltstående oplevelse til et redskab for at ødelægge trivsel og glæde i en ellers dejlig svømmehal.

 • Kære Martin H. Jensen Ja, der er tale om en konkret hændelse. Den fandt sted en fredag fra ca. 10.15 og et kvarters tid frem. Vidnerne var to ældre damer (der går på Katjas vandgymnastikhold), mig (jeg svømmer hver morgen) og 4-5 patienter (som går til den kommunale genoptræning). Kort tid efter så en af mændene, der kommer fast i fitnessrummet, også den ansatte og kæresten i intim kontakt på svømmebadets gang og fortalte om det til de andre i fitnessrummet. (Se mere om det vi alle var ufrivillige vidner til nederst i min første kommentar).
  Mange andre svømmehaller har ordensregler, som sætter rammerne for, hvordan livreddere, ledelse og bestyrelse skal agere, hvis sådan noget sker – nemlig politianmeldelse og bortvisning. Disse rammer har bestyrelsen i Sæby Svømmebad valgt, at de ikke vil have. Og det på trods af at denne hændelse netop viser, at der er behov for det.
  Hvis vi nu laver det tankeeksperiment, at der ikke var tale om en ansat i svømmebadet, men f.eks. i Brugsen: Otte eller ni af Brugsens faste kunder går ind for at handle, da de i frugt- og grøntafdelingen uforvarende og ufrivilligt bliver vidne til en ansat og dennes kæreste i intim kontakt. Ville du så også bebrejde Brugsens kunder? Og ville det også være ok for dig, at bestyrelsesformandens svar var, at han ikke tager det alvorligt, og at den ansatte har bestyrelsens fulde tillid og opbakning? Og at bestyrelsen end ikke vil indføre regler, selvom mange andre Brugser har? Og ville du også synes, at det var helt efter bogen, at kunderne får skriftlig besked på, at de skal blande sig udenom den ansattes privatliv – selvom “privatlivet” foregår et offentligt sted og dermed er ulovligt? Eller ville du som jeg frygte, at det ville gå ud over Brugsens gode omdømme, og at kunderne ville begynde at handle et andet sted?

 • Carsten Jørgensen

  Undskyld mig, hvem af os almindelige borgere har interesse i, den efter hånden lange korrespondance, om:
  – Ordensregler – måske mangel på samme!
  – Intimt kontakt!
  – Indkøb i Brugsen!
  Ikke mange vil jeg mene!
  Derfor, bør alle dem der er blevet stødt få det afklaret internt istedet for i det offentlige forum, pinlig læsning og ikke godt for hverken, svømmehallen eller Sæby, som by..!
  NU er der “kogt nok suppe på den høne” ..
  På forhånd tak.

 • Også jeg havde håbet, at det var en sag, som bestyrelsesformand Tommy Thomsen ville løse internt. Men Carsten Jørgensen, du kan evt. spørge ham, hvorfor han ikke har gjort det. I andre svømmehaller er det et anliggende for bestyrelsen.
  Det er ikke kun mig og de øvrige vidner den 5. januar, som har set den fastansatte i intim kontakt med kæresten i det offentlige rum, som svømmebadet er. Andre har været vidner til det i saunaen, hvor han havde siddet og befamlet hende. Endnu andre har været vidner i varmvandsbassinet, hvor kæresten havde siddet overskrævs på ham, og handicappede ikke havde kunnet komme forbi dem og op af bassinet, da de havde afsluttet deres genoptræning.
  Jeg vil som dig også gerne, at vi var denne sag foruden. Derfor efterspørger jeg ordensregler, sådan som mange andre svømmehaller har.

 • Sæby svømmehal er virkelig bare det bedste i forhold til andre svømmehaller. Hvorfor pokker bliver du ikke bare væk, og tager i en anden svømmehal Ann. Vi er rigtig mange der synes den er super og personalet er i top. Så vidt jeg ved har alle lov til at gøre som de vil når de har fri.

 • Nej, Henriette – alle har ikke lov til at gøre, som de vil. Hverken når de er på arbejde eller har fri. Alle skal følge gældende love – bl.a. straffelovens paragraf 232, som siger, at det er forbudt at være intim i det offentlige rum. Det straffes med bøde og op til fire års fængsel.

 • Hold da op Ann så skulle næsten samtlige ansatte straffes, i alle svømmehaller. Det er godt nok synd du ser sådan et had til vores svømmehal. Håber de forbyder dig at komme der hvis du bliver sådan ved med at pace det hele op. Men jeg ved at de er professionelle ansatte så det sker nok desværre ikke. Lad det dog ligge og kom videre i dit liv. Hvis du har et

 • Peter Jensen

  Så gå dog i kloster istedet for Sæby svømmebad, Misse Møghe…

 • Anja Trolle Wadum Holst

  Pas nu på det ikke bliver til en paragraf 165…

 • Det er forbudt og dermed strafbart at være intime i det offentlige rum. Hvis I er utilfredse med det, så må I kontakte Christiansborg-politikerne og få dem til at ændre lovgivningen. Indtil da gælder straffelovens paragraf 232 overalt i Danmark, også i svømmebadet.
  Det er Tommy Thomsen, der er bestyrelsesformand, og som dermed har det overordnede ansvar. Han tog det ikke alvorligt, da jeg og andre kunder den 5. januar blev ufrivilligt vidner til den fastansatte og kæresten i intim kontakt. Siden da har der været flere tilfælde, hvor han og kæresten igen har været intime. Det er sket i varmtvandsbassinet, i saunaen og på gangen ved fittnessrummet.
  Derfor er det på høje tid, at Tommy Thomsen tager sin formandspost alvorligt og laver ordensregler og sætter rammer, så det ikke gentager sig i fremtiden. Og hvis det skulle gentage sig, at livreddere, ledelse og bestyrelse er helt klar på, hvad deres opgave er, så gældende love bliver overholdt og respekteret i svømmebadet.

 • Carsten Jørgensen.

  Nu må du altså holde op, du er efterhånden utålelig at læse/høre på, ganske enkelt!
  Jeg har skrevet det før, gør det gerne igen, så det kan fattes..
  KONTAKT NU FORMANDEN DIREKTE og lad være med at belemrer, os borgere med dit vås! Hvad kan vi gøre?
  Nej gør nu følgende…
  KONTAKT POLITIET
  KONTAKT JUSTITMINISTERIET
  KONTAKT FOLKETINGET,
  Men ikke her i Sæby Avis – VI kan IKKE HJÆLPE DIG.
  Hvis du ikke får fat i de relevante og involverede personer – bliver det en “ never ending story” – kan du ikke selv se det!
  Jeg troede vi var færdige efter Suppen, hvor alle faktisk var MÆTTE, men ak og vel, det var man åbenbart ikke, desværre..!

 • Jamen for søren da. Egentlig har du fået dit svar. Der kommer ikke nedskrevne ordensregler og hvorvidt sagen er taget internt ved vi da intet om. Det ligger jo ligesom i ordet, det er internt.
  Såfremt du ønsker at melde sagen til politiet, så gør det da. Det bringer så absolut intet godt med sig at fortsætte i det uendelig med din klagesang her, hverken for dig selv, svømmebadet eller Sæby. Tværtimod er det ved at være en smule pinligt.

 • Aldrig har jeg hørt noget lignenede,hvis folk er glade for hinanden er det vel ok at vise det om det er offentligt eller privat.Det du skriver her Ann er jo totalt blæst op,flere personer har jo set hvad der skete den dag,du er jo direkte fuld af løgn,dit problem er personen som du har set knalde overalt i svømmehallen er en som du ikke bryder dig om af en eller anden grund,det er jo ren person forfølgelse,det bedste var at du fandt dig en anden svømmehal, så vi andre kunne hygge os derovre,tror jeg taler for mange når jeg siger at du er ved at være en pestilens at høre på i svømmehallen,som flere andre skriver,det er ved at være pinligt.

 • Pinligt? Ja, det er pinligt, at den fastansatte har så lidt respekt for sin arbejdsplads og kunderne i almindelighed og i særdeleshed for de syge og handicappede, der kommer til den kommunale genoptræning. Og pinligt, at bestyrelsesformand Tommy Thomsen, som har kendt til denne sag siden januar, intet har foretaget sig – ud over at offentliggøre ovenstående artikel i Sæby Avis og Sæby Folkeblad, hvor han roser sig af, at der ikke er ordensregler i svømmebadet.
  Politianmeldelse? Jo, jeg, andre vidner eller såmænd også alle I andre kan når som helst lave en politianmeldelse på de fire kendte episoder. Næstformanden i svømmebadets bestyrelse Børge Jensen, som er aftenskolemand på Fyn, skrev til mig den 13. marts, inden bestyrelses havde behandlet sagen, at det skulle politianmeldes – først da ville bestyrelsen tage det alvorligt. Men er det rimeligt, at svømmebadets kunder skal lave en politianmeldelse, før bestyrelsen vil tage en sag alvorligt? Ville det ikke være bedre for alle – både kunder og ansatte – at bestyrelsen tog sit ansvar alvorligt? Særligt når andre svømmehaller har ordensregler og klare rammer for, at deres bestyrelser tager sig af sådanne sager?

 • Du skulle politianmeldes for chikane og stalking. Du er åbenbart enten meget glad for vedkommende eller hader. Stop dog det der vanvid. Som Lene og Johnny siger det er da mega pinligt og du er en pestilens for os Sæby boere.

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sæby Svømmebad: Unikt med 11 år uden ordensregler' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER