Knap 300 unge mødte kendt forfatter i Sæby

Knap 300 unge mødte kendt forfatter i Sæby

14. april 2018 - kl. 9:05 - af

Torsdag d. 12. april trådte den danske forfatter og vinder af De Gyldne Laurbær 2018, Jesper Wung-Sung, roligt og afslappet på scenen foran knap 300 unge fra lokalområdet. Han lagde foredraget ud med at forklare årsagen til sit særprægede efternavn: Det er ikke ”tilkøbt” eller et ”stage-name”, fortalte han. Det er hans sande navn. Hans bedstefar stammede nemlig fra Kina og forelskede sig i Jesper Wung-Sung’s oldemor, bagerjomfruen Ingeborg.

”Mit navn er Jesper Wung-Sung, og jeg har engang solgt min søster”.

Et par generationer senere stod forfatteren denne formiddag på scenen i Manegen i Sæby for at snakke om sit forfatterliv. Han gav foredraget en vinkel fra de unges perspektiv, ”jeg vidste ikke, hvad jeg ville, da jeg var ung. Jeg havde aldrig drømt om at blive forfatter”.  Og han forsatte foredraget med fortællinger om sin opvækst på Ærø, en tur til Caribien med sin sømands-bedstefar og en erkendelse af at ”ikke at vælge, er også at vælge”. Iblandet sin faglige tilgang til historier i sine bøger, så gav Jesper Wung-Sung denne formiddag de unge et indblik i forfatterlivet.

Bortset fra lidt smil og telefon-kiggeri var det et fåmælt publikum, men da foredraget sluttede og en stor klapsavle var givet, var der dog alligevel fans bag publikum. Således stod flere i kø for at få forfatterens autograf. Nå ja, og så var der historien med hans søster. Da Jesper og søsteren var yngre fandt han søsteren meget irriterende, og derfor forsøgte han at sælge hende for en kasse øl. Han mente det dog ikke, så det skete ikke, men det var en finurlig menneskelig historie, hvilket også var kendetegnede for formiddagens foredrag.

Fakta
Jesper Wung-Sung, f. 23. Maj 1971, Marstal på Ærø.

Vinder af De Gyldne Laurbær 2018
De Gyldne Laurbær (også kaldet Boghandlernes Gyldne Laurbær) er en dansk litterær pris. Vinderen findes via afstemninger fra samtlige danske boghandlere og uddeles en gang om året.

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Knap 300 unge mødte kendt forfatter i Sæby' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER