Væk fra Vendsyssel – og tilbage igen

Væk fra Vendsyssel – og tilbage igen

13. april 2018 - kl. 10:12 - af

Med udgangspunkt i denne overskrift og med udgangspunkt i sig selv, serverede journalist og studievært Jens Gaardbo i Manegen i Sæby en munter beretning om, hvordan han aldrig rigtigt er flyttet fra sin fødeby Frederikshavn, selv om han i dag er bosat i Gentofte.

Han tog fat helt tilbage i skolegangen på Ørnevejens Skole, hvis toiletforhold han beskrev som en af de sidste skoler, der tilbød eleverne bulgarske tilstande, og til skoleudflugten til Tolne Skov. ”Hejsa, hejsa, hov hov hov – nu skal vi i Tolne Skov.” Han fortalte om sit vedvarende medlemskab af Bangsbostrand Byorkester.

Han fandt, at nordjyderne – og nok især vendelboerne – besidder både en stolthed og en trodsighed. ”Vi nordjyder kan stampe lidt i jorden og sige: ”Ikke her hos os!” Men vi besidder også det lune og overlevelsesevnen. Sæby kan noget og har bl.a. en havn, der vil noget. På østkysten er det en tradition at hive sig selv op med hårrødderne; det så man i Frederikshavn, da værftet lukkede.

Hjørring blev drillet lidt. Som Jens Gaardbo sagde: ”Der er 2 motorveje i Vendsyssel. Den ene er til hurtigt at komme til Frederikshavn; den anden til hurtigt at komme ud af Hjørring.” Frederikshavn har altid interesseret Jens Gaardbo, men byen er ranglet, hvorimod Sæby er køn.

Han kom også ind på, at der gennem årene er sket en eksplosion inden for kommunikation, hvor Facebook er blevet det nye forsamlingshus. ”I hele den kakafoniske støj opstår det såkaldt post-faktuelle samfund og virkelighed, hvor folk fravælger de sandheder, man ikke kan lide.”

Der blev talt om Gaardbos tid hos DR og TV2. Det var fornøjeligt at høre anekdoter om hans møder med Ulla Terkildsen, Jørgen Schleimann, Karen Thisted, Niels Hausgaard og Allan Olsen. Han fandt i øvrigt, at TV2 på få år forvandlede sig fra en købmandsbutik til at blive en mediekoncern, hvor man får 4 nyheder ind hvert sekund.

Hvordan kan man markedsføre Frederikshavn Kommune? Der skal positive historier til. Frederikshavn og Gentofte kommuner har ca. samme indbyggertal, men hvem har mon bestemt, at Frederikshavn har 1 gymnasium, mens der findes 6 af slagsen i Gentofte?

I den efterfølgende spørgerunde forklarede Jens Gaardbo, at så længe, man bliver ved at have lavtlønsarbejde i Frederikshavn-området, er det yderst vanskeligt at argumentere udtrykket ”Udkantsdanmark” væk.

En anden tilhører prikkede til Jens Gaardbo og opfordrede ham til at droppe et udtrykt som ”skrot-by” om Frederikshavn, som han sagde i sit foredrag. Det gavner ikke en positiv udvikling.

Omkring 225 tilhørere fik sig en meget fornøjelig aften med en sjov og særdeles professionel ”Mr. News”. Foredraget var arrangeret af FOF Vendsyssel, Hjerteforeningen Sæby og Sæby Bibliotek.

I forbindelse med foredraget havde arrangørerne allieret sig med Zenas-Pedersholt, der før foredraget og i pausen diskede op med smagsprøver på bl.a. økologiske safter, marmelader og pølser.

Manegen_Gaardbo

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Væk fra Vendsyssel – og tilbage igen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER