Forsyningen inviterer til møder om ny affaldsordning

Forsyningen inviterer til møder om ny affaldsordning

11. april 2018 - kl. 8:47 - af

På informationsmøder i Sæby, Skagen og Frederikshavn fortæller Forsyningen om madaffald og den nye affaldsbeholder med 2 rum.

Alle villaer og rækkehuse i Frederikshavn Kommune får til efteråret en ny affaldsbeholder med 2 rum. Fra den 1. oktober skal madaffald i det ene rum og restaffald i det andet. Det fortæller Forsyningen meget mere om på informationsmøder i Sæby, Skagen og Frederikshavn.

– På møderne fortæller vi om den nye affaldsordning, viser den nye affaldsbeholder med 2 rum og svarer på spørgsmål. Vi orienterer også om, hvordan husstande med meget affald kan vælge en anden type beholder eller ekstra tømninger, oplyser Tore Vedelsdal, direktør i Forsyningen med ansvar for affaldsområdet.

Madaffald og restaffald
Som udgangspunkt får hver husstand en affaldsbeholder på 240 liter med 2 rum til henholdsvis madaffald og restaffald. Skraldebilen har 2 tilsvarende rum, og affaldet bliver på intet tidspunkt blandet sammen. Sammen med beholderen får husejerne en køkkenspand, en rulle affaldsposer og en sorteringsvejledning.

– På møderne informerer vi også om, hvordan vi leverer de nye beholdere. Det er en stor opgave at udskifte 26.000 affaldsstativer med de nye 2-rums beholdere, og det kan vi ikke gøre fra dag til dag. Vi starter derfor allerede en måned før med at køre beholderne ud. Hver beholder er lukket med en mærkat, hvor der står, at den først må tages i brug fra den 1. oktober, forklarer Tore Vedelsdal.

Gevinst for miljøet
Baggrunden for den nye affaldsordning er et ønske om endnu bedre sortering af det daglige affald. Den nye sortering er nemlig en gevinst for både miljøet og økonomien. Madresterne bliver omdannet til miljørigtig biogas og restproduktet bliver anvendt som gødning på landbrugsmarker.

Informationsmøder

  • Frederikshavn: Arena Nord. Onsdag den 18. april 2018 kl. 19.00 – 21.00
  • Sæby: Manegen, Sæby Kulturhus. Torsdag den 19. april 2018 kl. 19.00 – 21.00
  • Skagen: Kulturhus Kappelborg. Tirsdag den 24. april 2018 kl. 19.00 – 21.00

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Forsyningen inviterer til møder om ny affaldsordning' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER