Elever på Hørby/Dybvad Skole eksperimenterer med ler

Skoler fra hele Silkeborg er indviteret til at lege med ler på Museum Jorn. Foto: Jakob Stigsen Andersen

Elever på Hørby/Dybvad Skole eksperimenterer med ler

11. april 2018 - kl. 0:20 - af

I løbet af april måned arbejder børnene med udgangspunkt i Danmarks berømte kunstner Asger Jorn og hans kunstneriske arbejdsgange med ler. Hver elev laver et kunstværk, som sammen med tusinde andre værker af børn fra hele Danmark bliver udstillet i Danmarks største børneudstilling på Museum Jorn, Silkeborg i perioden fra d. 9. maj til d. 7. juni 2018.

100 førsteklasser fra hele Danmark har i disse dage travlt med at arbejde med ler. Klassen har fået et specifikt dogme og én slags ler. De skal bruge redskaber, som alle har adgang til f.eks. linealer, fødder og cykler, og hvert barn skaber ét kunstværk til den store udstilling, hvor de mange tusinde værker bliver samlet sammen og udstillet på Museum Jorn i Silkeborg. Hvert deltagende barn får en voksenfribillet til museet, så han/hun kan komme og se sit kunstværk sammen med sin mor eller far. Der er gratis adgang for børn under 18 år.

”Vi glæder os meget til at se bidragene fra Hørby/Dybvad Skole. Projektet HELE DANMARK ARBEJDER MED LER er en åben invitation til at tænke kreativt. Jorn troede på, at vi alle er kreative. Vi vil gerne hylde Jorns tilgang og skabe rammerne for, at 100 skoleklasser kan eksperimentere med ler, så vi kan få fornemmelsen af, at vi alle kan skabe. Det kommer til at kræve næsten hele museet at udstille de mange tusinde værker, og vi kan næsten ikke vente med at se, hvad eleverne har fundet på,” udtaler museumsdirektør ved Museum Jorn Jacob Thage.

Asger Jorn lagde selv meget vægt på at eksperimentere. Han inviterede sine kunstnervenner fra hele verden til den lille norditalienske kystby Albissola for at eksperimentere med ler og transformere de gamle håndværkertraditioner. Jorn kørte over enorme mængder ler på sin scooter for at sætte hverdagslige dækaftryk på sit store relief. Generelt var han en af de mest radikale og banebrydende, når det kom til arbejdet med keramik. Mest berømt er hans enorme relief, der hænger på Aarhus Statsgymnasium.

Til efteråret får alle første klasser i hele Danmark en bog med 100 kreative aktiviteter som familien kan lave derhjemme ved køkkenbordet. Nordea-fonden støtter Museum Jorns ambition om at udbrede Jorns kreative og kunstneriske univers til børn og voksne i alle samfundslag i hele Danmark. Nordea-fonden støtter initiativer, som gør leg og kreativitet til en naturlig del af børns hverdag. Både i skole, fritid og hjemmet med familien. Derfor støtter fonden projektet med 4,8 mio. kr.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Elever på Hørby/Dybvad Skole eksperimenterer med ler' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER