Kommunens nye sundhedspanel er nu udpeget

Kommunens nye sundhedspanel er nu udpeget

3. april 2018 - kl. 10:15 - af

Frederikshavn Kommunes kommende Sundhedspanel er nu udpeget. Sundhedsudvalget orienteres på udvalgets næste møde torsdag den 5. april om baggrunden for panelets sammensætning og dets kommissorium.

Frederikshavn Kommune har siden 2013 haft et sundhedspanel. Sundhedsudvalget besluttede på møde i april 2017 at nedlægge det elektroniske sundhedspanel, da aktiviteten var minimal. Administrationen blev bedt om at udarbejde et oplæg til nytænkning af det daværende fysiske sundhedspanel, så der kom til at indgå mulighed for mere ”temabaseret dialog med relevante målgrupper”.

Udkastet var i bred høring, så foreninger, organisationer og andre interesserede havde mulighed for at afgive høringssvar. Sundhedsudvalget godkendte på dets møde umiddelbart før jul den endelige sammensætning og panelets aktiviteter.

Panelets sammensætning
Sundhedspanelet består fremover af 23 repræsentanter fra forskellige råd og lokalsamfund i kommunen, heraf 4 borgere med interesse for sundhedsområdet.

Panelet er sammensat på følgende måde: 1 udpeget af Distriktsudvalget (Catharine Markussen Jochumsen), Ældrerådet (1 Thomas S. Hjort), Handicaprådet (1 Børge Bondeven Frederiksen), Det Lokale Arbejdsmarkedsråd (1 John Karlsson), Integrationsrådet (1 Elizaveta Pavlovna Bendixen), patientorganisationerne (4 – nemlig Jørgen Christensen, Hjerteforeningen Frh., Steen Jørgensen, Diabetesforeningen, Kim-Philip Hejslet, SIND, og Per Rye, Hjerteforeningen Sæby), handicaporganisationerne (2 – nemlig Ulla Skov, Gigtforeningen, og Bodil Vestergaard, Osteoporoseforeningen), 1 leder fra Sundhed træning og aktivitet (Susanne Thaarup), boligforeningerne (1 Fie Mølholt), Idrætssamvirket (1 Bente E. Lund), 1 udpeget af praktiserende læger (Jørgen Højrup Pedersen), 1 udpeget af Den kommunale Sundhedspleje (Kitte Kvesel Aaen), skolebestyrelserne (1 Gert Nygaard), dagtilbudsbestyrelserne (1 Helle Sort Pedersen), Erhvervsrådet (1 ?), 4 borgere med interesse for sundhedsområdet (nemlig Jytte Schaltz, Bo Hesselvig, Niels Christian Hjertensgaard Jensen samt Else Henriksen).

Såfremt, der er nogen, som ikke ønsker at besætte en post, kan Sundhedsudvalget udpege en repræsentant med lignende baggrund.

Sundhedspanelets formål
Sundhedspanelet har som overordnet formål at sikre en udvidet involvering og inddragelse af borgere og interessenter i Frederikshavn Kommune i sundhedsrelaterede emner og diskussioner – herunder at understøtte den gensidige kommunikation og dialog omkring sundhedsrelaterede ydelser og tiltag i kommunen.

Det er desuden formålet at være en betydningsfuld medspiller i forbindelse med kommunens opgaver på sundhedsområdet og stå til rådighed for at rådgive Byrådet og Sundhedsudvalget i sundhedsmæssige anliggender, hvor dette betragtes relevant samt bidrage i forhold til implementeringen af sundhedspolitikken og sikre fortsat samspil og dialog mellem borgere, foreninger, organisationer, erhvervsliv og Frederikshavn Kommune.

Sundhedspanelet afholder 2 årlige møder med Sundhedsudvalget – dels i en tæt dialog og dels som et temamøde. Det første møde foreslås afholdt i forbindelse med Sundhedsudvalgets møde den 11. juni. Da Sundhedspanelet tager udgangspunkt i kommunens sundhedspolitik ”Sundhed med lyst til livet”, foreslås det, at denne kort præsenteres på mødet. Desuden vil det være relevant at præsentere resultaterne fra Sundhedsprofil 2017.

Tekst af Per Rye

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Kommunens nye sundhedspanel er nu udpeget' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER