Ny app guider turister til økologiske spisesteder

Ny app guider turister til økologiske spisesteder

30. marts 2018 - kl. 10:36 - af

Fødevarestyrelsen sætter strøm på markedsføringen af spisesteder med Det Økologiske Spisemærke.

Fødevarestyrelsen og VisitDenmark har sammen udviklet app’en ’Økologiske Spisesteder’. Den nye app skal gøre det let for turister at finde vej til danske caféer, restauranter og hoteller med Det Økologiske Spisemærke.

En af årsagerne til den nye fællessatsning er, at en undersøgelse fra VisitDanmark viser, at næsten halvdelen af de udenlandske turister nævner gode danske spisesteder som en af grundene til at de rejser til Danmark.

”Vi vil gerne sætte endnu mere strøm på markedsføringen af økologiske spisesteder, der kobler gastronomi med dyrevelfærd og hensyn til miljø og natur. Jeg er overbevist om, at både danskerne og vores gæster fra udlandet, vil sætte stor pris på den nye guide til økologiske måltider i Danmark”, siger innovations- og vækstdirektør i Fødevarestyrelsen,  Per K. Christiansen.

Interessen for Fødevarestyrelsens Økologiske Spisemærke er vokset markant de senere år. Der er således flere end 2.400 spisesteder, blandt andet kantiner og offentlige institutioner, der har mærket i enten guld, sølv eller bronze. Hoteller, restauranter og caféer står for cirka ti procent af samtlige spisemærker. Her er der det seneste år registreret 60 procent flere økologiske spisemærker.

Foreløbig kan man finde cirka 150 økologiske hoteller, restauranter og caféer på app’en – et antal Fødevarestyrelsen forventer stiger de kommende år.

Find app’en
App’en ’Økologiske Spisesteder’ kan findes i App Store og på Google Play.

Det Økologiske Spisemærke dokumenterer, hvor stor en andel af virksomhedens råvarer, der er økologiske og dermed tager særlige hensyn til natur, miljø og dyrevelfærd.

Guld = 90-100 procent økologi. Sølv = 60-90 procent økologi. Bronze = 30-60 procent økologi.

Hoteller, restauranter og caféer stod i 2016 for 26 procent af det samlede økologiske salg i food service, svarende til mere end 500 mio. kr. Det var en markant fremgang på 40 pct. i forhold til 2015.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ny app guider turister til økologiske spisesteder' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER