Tirsdagstræf om Brødre-menigheden i Christiansfeld

Tirsdagstræf om Brødre-menigheden i Christiansfeld

19. marts 2018 - kl. 0:27 - af

Cand. mag. etnolog Annemette Løkke Berg gæster Østervrå Frikirke, tirsdag 27. marts, hvor hun fortæller om Brødremenighedens historie og traditioner i hverdagen suppleret med billeder fra Christiansfeld.

Den lille by Christiansfeld nord for Haderslev i Sønderjylland er kendt i hele landet, og måske også udover grænsen, for de populære honningkager, som flere generationer af bagere har bagt siden slutningen af 1700-tallet.

Et andet kendetegn for byen er Brødremenigheden, som ofte siges at være den første frimenighed i Danmark. Den bygger på det luthersk-evangeliske grundlag, og er en menighed, som tiltrækker sig opmærksomhed, idet den har grundlagt og opbygget byen med en særlig arkitektur, som normalt ikke er det, man ser i mindre byer.

UNESCOs verdensarvsliste
Cand.mag. i europæisk etnolog, Annemette Løkke Berg, Sæby, har i fem år arbejdet i den lille Christiansfeld og har medvirket til, at byen er blevet optaget på UNESCO´s verdensarvsliste.

Annemette gæster Østervrå Frikirke til det næste Tirsdagstræf, hvor hun fortæller om Brødremenigheden, hvis historie rækker tilbage til præsten Jan Hus, der i 1400-tallet var en af de første reformatorer og senere omfatter de ideer og religiøse tanker, som den tyske greve Nicolaus Zinzendorf bidrog menigheden med. Et væld af moderne inspiration og religiøse mål, som påvirkede Brødremenigheden i Tyskland, og hvis ideer og eksistens i 1773 blev muliggjort i Danmark, takket være den danske konge Christian VII.

Annemette Løkke Berg vil fortælle om Brødremenighedens historie og traditioner i dag, og hun viser billeder af byen og dens særlige bygninger.

Annemette Løkke Berg har tidligere været ansat i en længere årrække som leder på Sæby Museum – det nuværende kystmuseum.

Der er gratis adgang til foredraget, og der kan købes kaffe med brød i pausen.

ÅB

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Tirsdagstræf om Brødre-menigheden i Christiansfeld' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER