Befolkningen kritiserer arbejdsgivernes lockout

Befolkningen kritiserer arbejdsgivernes lockout

19. marts 2018 - kl. 15:32 - af

Kommunerne går over stregen, når de lockouter samtlige daginstitutioner og skoler. Det svarer et stort flertal af danskerne i ny undersøgelse fra Epinion.
Overenskomstforhandlingerne er muligvis på vej mod en storkonflikt. Fagbevægelsen har udtaget ca. 80.000 offentligt ansatte til strejke, mens arbejdsgiverne har svaret igen med et lockoutvarsel af hele 440.000 offentligt ansatte.

Netop arbejdsgivernes voldsomme optrapning af konflikten falder dog ikke i god jord hos befolkningen. Det viser en ny undersøgelse fra analyseinstituttet Epinion.

Hele 64 procent mener, at det er urimeligt, at kommunerne lockouter alle pædagoger og lukker samtlige kommunale daginstitutioner og skoler i landet. Omvendt svarer 65 procent af befolkningen, at det er en rimelig markering, at pædagogerne strejker i 10-12 kommuner for at sikre tilfredsstillinde løn- og arbejdsvilkår.

Undersøgelsen er gennemført fra den 9. marts – 14. marts, og Epinion har spurgt 1011 repræsentativt udvalgte danskere over 18 år.

”Vi mener, at arbejdsgiverne har optrappet konflikten med en lockout, der nærmest minder om en knockout til alle offentligt ansatte. Arbejdsgiverne er slet ikke opmærksomme på det særlige ansvar, som de har i overenskomstforhandlingerne. Og deres voldsomme lockout vil ramme alle danskere hårdt, hvis der ikke findes en løsning i Forligsinstitutionen”, siger BUPL-formand Elisa Bergmann.

De aktuelle overenskomstforhandlinger er blandt andet brudt sammen, fordi arbejdsgiverne nægter at give offentligt ansatte en ordentlig lønfremgang. Innovationsminister Sophie Løhde har udtalt, at offentligt ansatte er mere interesserede i at tage end at give, og KL’s Michael Ziegler mener, at en lønstigning ligefrem vil koste 5.000 stillinger i det offentlige.

I undersøgelsen fra Epinion er der dog stor opbakning til en bedre løn i det offentlige. Således svarer 66 procent, at velfærdsmedarbejdere som pædagoger, sygeplejersker og sosu-assistenter får for lidt i løn. Og hele 79 procent svarer, at de har forståelse for, at pædagoger kæmper for højere løn.

En lockout kan tidligst træde i kraft den 10. april.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Befolkningen kritiserer arbejdsgivernes lockout' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER