Skal kommunen have et ”udsatteråd”?

Skal kommunen have et ”udsatteråd”?

14. marts 2018 - kl. 8:30 - af

På Socialudvalgets møde i dag, er der på dagsordenen et punkt om, hvorvidt Frederikshavn Kommune skal oprette et såkaldt ”udsatteråd”.

Det er Byrådet, som beslutter, om man vil oprette et ”udsatteråd”, men det kan sagtens ske på opfordring fra andre. Handicapråd og Ældreråd er lovpligtige, men det er frivilligt, om kommunen vil oprette et ”udsatteråd”. 36 ud af Danmarks 98 kommuner har i dag oprettet et ”udsatteråd”.

Bestyrelsen for SIND Frederikshavn inviterer til et samarbejde om oprettelsen af et ”udsatteråd” samt til foredrag om lokale ”udsatteråd” med formanden for Rådet for Socialt Udsatte, Jann Sjursen, den 16. maj i Arena Nord.

Det kan et ”udsatteråd”
Formålet med et ”udsatteråd” er at forbedre forhold og indsatser for socialt udsatte i kommunen.

Et ”udsatteråd” skaber rammen for dialogen mellem borgere, politikere og medarbejdere i kommunen. Det kan ske gennem dialogmøder, forslag, høringssvar, arrangementer og publikationer. Udsatterådet styrker på den måde dialogen mellem politikere og udsatte borgere og giver bedre muligheder for at træffe beslutninger, der virker. Et udsatteråds rolle kan variere fra sag til sag og fungere som idéudvikler, rådgiver eller fortaler.

Disse områder vedrører et ”udsatteråd”
Mennesker kan være socialt udsatte på mange måder, og området vedrører flere emner – herunder: hjemløshed, unge, fattigdom, beskæftigelse, sindslidelse, udsatte grønlændere, sundhed, misbrug, vold og prostitution.

Der er forskel på socialt arbejde i de danske kommuner, og et ”udsatteråd” kan være med til at sætte fokus på netop de områder, som er vigtigst i en kommune.

Der er ikke en fast opskrift på, hvordan et ”udsatteråd” sammensættes, men typisk er medlemmerne sammensat af borgere, som er, eller har været socialt udsatte, fagfolk fra kommunens sociale tilbud, repræsentanter fra frivillige lokale organisationer samt lokale politikere.

Social- og sundheds- og kulturdirektøren indstiller forud for mødet, at Socialudvalget drøfter sagen og beslutter, at der nedsættes en tværgående politisk styregruppe til at afklare et beslutningsgrundlag for et eventuelt ”udsatteråd”.

Tekst af Per Rye

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Skal kommunen have et ”udsatteråd”?' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER