Fjernelse af spærring ved Sæbygaard Dambrug

Fjernelse af spærring ved Sæbygaard Dambrug

14. marts 2018 - kl. 6:20 - af

Frederikshavn Kommune har givet tilladelse til fjernelse af en spærring ved Sæbygaard Dambrug efter vandløbsloven og dispensation fra naturbeskyttelsesloven med henblik på ændring ved dambruget ud for ejendommene Sæbygårdvej 54 og 60.

Tilladelsen er meddelt på vilkår om, at projektet gennemføres i henhold til beskrivelsen i detailprojektet. Kommunen vurderer, at det ansøgte ikke kræver tilladelser eller dispensation fra anden lovgivning.

Indsatsen består i fjernelse af en opstemning ved dambruget og udligning af en faldhøjde på ca. 2,5 m over en gammel fisketrappe. Styrtet udlignes ved etablering af et ca. 525 m langt omløbstryg.

Projektet har været i høring i 8 uger. Kommunen har modtaget to høringssvar; ingen af disse har givet anledning til projektændringer.

Vandløbet Sæby Å er omfattet af vandløbslovens bestemmelser. Det er kommunens vurdering, at den planlagte indsats vil forbedre de fysiske forhold i og omkring vandløbene for fisk, planter og smådyrsfaunaen. Kommunen meddeler derfor tilladelse efter vandløbslovens § 37 til at gennemføre projektet som ansøgt.

Beskyttet natur
Tilstanden i vandløbet bliver forbedret med projektet. Den gamle kanal til indtag af vand har nærmest karakter af mose i dårlig tilstand. Der er ikke yderligere beskyttet natur i området. Der er opstrøms beskyttet mose og eng. Mosen og engen bliver ikke påvirket af projektet.

Det vurderes derfor at være naturforbedrende for arealet at genslynge vandløbet henover fiskedammene. Samlet set vurderes projektet at få en neutral, positiv påvirkning af naturtilstanden i området, og kommunen meddeler derfor dispensation fra Naturbeskyttelsesloven til projektet.

Nærmeste Natura 2000-område ligger omtrent 2,5 km øst for projektområdet. Derfor vurderes projektet ikke at påvirke udpegningsgrundlaget for Natura 2000- området.

Tilladelsen er gældende i 3 år. Kommunens afgørelse kan påklages via klageportalen senest den 2. april 2018.

Tekst af Per Rye

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Fjernelse af spærring ved Sæbygaard Dambrug' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER