Sygehus og visitationen kan blive strejkeramt

Sygehus og visitationen kan blive strejkeramt

7. marts 2018 - kl. 14:37 - af

Avisen har i en tidligere artikel oplyst, at alle 5 regioner vil have FOA-medlemmer i strejke. Det berører i Frederikshavn Kommune bl.a. en række pleje- og omsorgsopgaver, og sygehusportører på bl.a. sygehuset i Frederikshavn og i Hjørring er ligeledes udtaget til konflikt.

Men også inden for Sygeplejerskerne er der en lang række områder, som rammes, hvis konflikten bliver en realitet.

Dansk Sygeplejeråd har meldt ud, hvilke nordjyske sygeplejersker, der er udtaget til at strejke – måske fra den 4. april, hvis ikke konflikten bliver løst.

– Det er rigtig ærgerligt, hvis vi ender med at må strejke – hvis vi virkelig skal helt der ud, før arbejdsgiverne forstår, at der skal være fremskridt og ikke forringelser for alle offentligt ansatte, siger Jytte Wester, formand for Dansk Sygeplejeråd, Kreds Nordjylland, i en pressemeddelelse, som citeres af TV2 Nord.

Sådan rammes Frederikshavn-området
I Frederikshavn Kommune rammes visitationsenheden inden for det kommunale felt.

Regionshospital Nordjylland, Frederikshavn, vil blive ramt af strejke på flere felter: anæstesi (bedøvelse), operation, kirurgi, opvågnings- og modtageafsnit OM2, ambulatorium for hormonforstyrrelser / endokrinologisk ambulatorium samt dagafsnit for Kirurgi (AK 1). Dertil kommer en lang række funktioner på andre hospitaler i det nordjyske.

Dansk Sygeplejeråd DSR har ca. 6.000 sygeplejersker udtaget til strejke. Det svarer til ca. 10 % af medlemmerne, som kræves for, at strejken er frigørende fra overenskomsten. De 4.500 er ansat i regioner, ca. 1.000 er ansat i kommuner, og endelig er ca. 100 ansat inden for staten. Det gælder bl.a. Arbejdstilsynet, Statens Serum Institut, Kriminalforsorgen samt Syddansk Universitet. Hos SOSU Nord Vendsyssel i Hjørring vil alle lærere blive strejkeramt.

Stat, regioner, KL og fagforeninger
Det er foruden staten Danske Regioner, Kommunernes Landsforening og fagforeningerne for Danmarks 745.000 offentligt ansatte, der skal blive enige om en ny overenskomst. Sker det ikke inden 4. april, bryder en storkonflikt ud – dog kan forligsinstitutionen udsætte strejken i op til 2 x 14 dage.

Allerede onsdag eller torsdag ventes arbejdsgiverne at melde ud, hvor man vil sætte ind med lock out. Ifølge TV2 kan der – ikke mindst på det kommunale område – blive udsigt til et næsten lammende modtræk.

Link til artikel om, hvor FOA-strejke rammer i Frederikshavn Kommune:
https://saebyavis.dk/2018/03/06/en-strejke-hos-sosu-rammer-frederikshavn-kommune/

Link til TV2 Nords omtale af sygeplejerskernes strejkeområder i Nordjylland:
https://www.tv2nord.dk/artikel/se-listen-disse-nordjyske-sygeplejersker-kan-ende-i-strejke

Link til sygeplejerskernes hjemmeside med angivelse af alle funktioner, hvor man har sendt strejkevarsel:
https://dsr.dk/loen-og-arbejdsvilkaar/overenskomstforhandlinger-2018

https://dsr.dk/loen-og-arbejdsvilkaar/ok18/ok18-region-arbejdspladser-udtaget-til-konflikt#Nordjylland

https://dsr.dk/loen-og-arbejdsvilkaar/ok18/ok18-kommune-arbejdspladser-udtaget-til-konflikt#Nordjylland

Tekst af Per Rye

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sygehus og visitationen kan blive strejkeramt' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER