Lokalplan for boliger på Gasværksvej kan ventes vedtaget

Lokalplan for boliger på Gasværksvej kan ventes vedtaget

6. marts 2018 - kl. 9:43 - af

Byrådet besluttede på møde den 29. november i fjor at sende forslag til lokalplan og kommuneplantillæg i offentlig høring i 8 uger. Planforslagene muliggør, at der kan opføres etageboligbebyggelse på det gamle fryselager på hjørnet af Sdr. Ringvej og Gasværksvej i Sæby.

Sagen er på dagsordenen for det kommende møde i Plan- og Miljøudvalget tirsdag den 6. marts. Kommunaldirektøren indstiller forud for mødet, at udvalget anbefaler Økonomiudvalget og Byrådet at vedtage lokalplan og kommuneplantillæg.

Der er udarbejdet et kommuneplantillæg for området med det formål at ændre anvendelsen fra erhverv til boligområde.

Der er samtidig indgået en frivillig udbygningsaftale med bygherre, som sikrer, at bygherre for egen regning forbedrer og anlægger de fornødne infrastrukturanlæg. Det drejer som om etablering af fortov i forlængelse af det udlagte parkeringsareal langs Gasværkvej, etablering af fortov langs Sdr. Ringvej ved lokalplanafgræsningen samt fjernelse af den ene chikane på sydsiden af Gasværkvej, inkl. genetablering af asfalt på arealet.

Offentlighedsfasen blev afholdt i perioden fra den. 11. december 2017 til den 5. februar 2018. Der er i alt blevet sendt 507 høringsbreve ud til ”naboer” samt til Sæby Kirke. Derudover er offentlige myndigheder og interesseorganisationer hørt.

I høringsperioden er der i alt indkommet 2 bemærkninger. En bemærkning var fra Miljøstyrelsen, der efterlyste en vurdering af planlægningens indvirkning på beskyttede dyrearter. Efter dialog med Miljøstyrelsen er denne bemærkning trukket tilbage, da vurderingen ligger i lokalplanens miljøscreening. Den anden henvendelse er en kort bemærkning fra en borger uden angivelse af adresse, der beskriver, at det kun kan blive bedre end nuværende.

Det vurderes, at de indkomne bemærkninger ikke giver anledning til ændringer i planforslagene.

Lokalplanen er udarbejdet på baggrund af en privat bygherres ønske om at opføre 20 boliger på hjørnet af Gasværksvej og Sdr. Ringvej i Sæby. Den maksimale er 8,5 meter i 2 etager.

Området får vejadgang fra Gasværksvej, hvor der anlægges et parkeringsareal med direkte adgang fra Gasværksvej. For at skabe sikre adgangsforhold for gående skal der etableres et tilbagetrukket fortov som placeres langs parkeringspladserne internt på grunden. Dette fortov forbindes til hhv. eksisterede fortov langs Gasværksvej og et nyt fortov der etableres langs Sdr. Ringvej. Fodgængere vil derfor ikke skulle færdes på arealet hvor biler bakker fra parkeringspladsen og ud på Gasværksvej. Fortovene langs lokalplangrænsen findes ikke i dag, da hjørnet i dag er aflæsningsplads for fryselageret, men vil blive etableret som en del af lokalplanens gennemførelse.

Ifølge Masterplanen for Sæby, 2017 skal der lægges vægt på områder eller projekter, som er til gavn for mange, og som bidrager til mere liv i byen.

Med dette link og viderescrollning til side 607 og følgende siger, kan man se et rids over områder, en visualisering samt læse meget mere om byggeprojektet:

http://frederikshavn.dk/meetings/Plan-%20og%20Milj%C3%B8udvalget%202018-2021%20(%C3%85ben)/2018/06-03-18/0Dagsorden%20samlet%20-%20%C3%85ben.pdf

Tekst af Per Rye

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Lokalplan for boliger på Gasværksvej kan ventes vedtaget' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER