Højere fradrag for sommerhusudlejning på vej

Højere fradrag for sommerhusudlejning på vej

3. januar 2018 - kl. 0:07 - af

Der er godt nyt på vej til de nordjyske sommerhusejere og andre, der lejer deres bolig ud i kortere perioder. Regeringen er klar med en række nye initiativer, der skal fremme deleøkonomi, og et af dem er at hæve bundfradraget på korttidsudlejning fra 21.400 til 36.000 kroner.

Regeringen har spillet ud med en forhøjelse af bundfradraget til 36.000 kroner. Der indkaldes nu til forhandlinger om den endelige udformning, men pengene til det højere bundfradrag er nu sat af. Muligvis kommer aftalen om den endelige udformning her i det nye år, men der er sat penge af til en forhøjelse for udlejningsåret 2018.

”Det højere fradrag kommer til at have en stor effekt på sommerhusudlejningen. Vi har store forventninger til at det bliver godkendt med de 36.000. I DanCenter Aalbæk er der allerede stor efterspørgsel på sommerhuse, og vi vil jo gerne kunne imødekomme kundernes efterspørgsel. Vi satte i 2016 udlejningsrekord, den har vi overgået i 2017” fortæller Gry Bigum Munck, afdelingsleder ved DanCenter Aalbæk, og fortsætter ”Forhåndsreserveringerne til 2018 tegner til, at 2018 bliver endnu et rekordår, så der er altså stor mulighed for, at DanCenter Aalbæk kommer til at mangle udlejningshuse til sæson. Vi søger derfor med lys og lygte efter nye sommerhuse til udlejning, og især huse med Internet, tyske tv kanaler og hunde tilladt, er der ekstra stor efterspørgsel på”.

Gry Bigum Munck forklarer, at da regeringen sidst satte fradraget op, var der mange flere sommerhuse, der blev udlejet. I Nordjylland, hvor kun 20-25 procent af sommerhusejerne lejer deres huse ud, står lejere til gengæld i kø for at få lov til, at leje et feriehus, så det er bare med at være med fra starten og tilmelde sig sæsonen. Der vil være gode penge at tjene med det forventede nye fradrag. Det højere fradrag bliver dog betinget af, at udlejningen sker gennem en tredjepart, et udlejningsbureau eller et andet udlejningsselskab, der så indberetter lejeindtægten til SKAT.

”Hos os i DanCenter er vores eneste krav, at du stiller huset til rådighed i 4 uger i højsæsonen. Resten af året, kan du råde over huset, som du ønsker. Har du et hus, som du overvejer at sætte til udlejning, hører vi meget gerne fra dig”, siger Gry Bigum Munck. Og hun fortsætter ”Der er intet forpligtende i en samtale med os, og vi kommer gerne ud i huset for at give et bud på estimeret udlejning”.

DanCenter Aalbæk er et af de største lokalkontorer i DanCenter regi og dækker området fra Sæby/Lyngså nord på til Skagen og vestpå til Kjul Strand ved Hirtshals. I dette område råder kontoret over godt 300 feriehuse og har også flere huse på Læsø til udlejning. Det seneste år har vi haft en flot fremgang på Læsø, alle de huse vi åbner op for til udlejning, booker som aldrig før. Der er stor interesse for Læsø, hos vores gæster.

En kommentar til “Højere fradrag for sommerhusudlejning på vej” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

En kommentar til “Højere fradrag for sommerhusudlejning på vej”

  • Det fredag på 36000 pr år som artiklen omtaler Det kan jeg endnu ikke finde ud af om det er politisk vedtaget.
    Eller er det bare løbet ud i sandet.
    Kan i gi et reelt svar derpå.
    Vh Kaj Lauritsen

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Højere fradrag for sommerhusudlejning på vej' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER