Nye Børnehuse i Voerså, Gærum og Elling har åbnet dørene

Nye Børnehuse i Voerså, Gærum og Elling har åbnet dørene

30. marts 2016 - kl. 10:58 - af

I 2016 har tre opgraderede børnehuse åbnet sine nye rammer op for børnehave- og vuggestuebørn. Det drejer sig om Molevitten i Elling, Kernehuset i Gærum og Voerså Børnehus, som tilsammen skal huse op imod 250 børn i alderen 0-6 år.

Der er fuld gang i arbejdet med at gøre kommunens daginstitutioner i oplandet klar til at understøtte principperne for Bæredygtigt Børneområde. Børnehaver skal opgraderes til integrerede børnehuse med vuggestuepladser, og det skal i større udstrækning være muligt for forældre, uafhængigt af om de bor i by eller på land, at vælge mellem dagpleje og vuggestue til deres børn.

Det betyder, at der frem imod 2018 er fysiske forandringer på vej for mange daginstitutioners vedkommende. Nogle bliver flyttet sammen i større enheder, mens andre bliver ombygget eller opført som helt nye.

Fra fem børnehaver til tre integrerede børnehuse
De tre første børnehuse, som har budt både vuggestue- og børnehavebørn ind i nye og fremtidssikrede rammer, er Voerså Børnehus, Kernehuset i Gærum og Molevitten i Elling. Tre forskellige ombygningsprocesser med fokus på at involvere og inddrage medarbejdere, forældrerepræsentanter og daglige ledere forud for ombygningen for at sikre funktionelle børnehuse, som understøtter en spændende hverdag til udvikling og trivsel bygget på hvert hus’ værdier og pædagogiske profil.

Voerså Børnehus er flyttet ind i Stensnæsskolens tidligere SFO og indskoling. Bygningerne er blevet tilpasset og bygget om efter kravene til en moderne daginstitution. Kernehuset i Gærum er ligeledes ombygget fra børnehave til integreret børnehus med plads til både børnehave- og vuggestuebørn.
I Molevitten i Elling har man været igennem en større fusionsproces, hvor børnehaverne Havblik, Andedammen og Strandby Børnehave nu er sammensmeltet i en stor daginstitution. Molevitten er placeret i en moderne ombygning af den tidligere Elling skole, og her er man netop blevet færdig med de sidste etaper af ombygningen. Den først etape stod klar allerede 30. november.

Fremtidssikrede daginstitutioner i oplandet
Arbejdet med at gøre kommunens daginstitutioner klar til fremtiden skal ses i sammenhæng med, at børnetallet i Frederikshavn Kommune falder. Derfor skal flere børn samles i færre lokaler, og børnehusene skal fleksibelt kunne bruges til børn i alderen fra 0-6 år.
Frem mod 2018 er der fokus på de nuværende børnehaver i Ålbæk, Jerup, Ravnshøj, Hørby og Dybvad, så de kan blive opgraderet til også at kunne modtage vuggestuebørn. Det betyder bl.a. at der etableres Smør-Selv-Køkken, puslepladser, udendørs sovepladser mv.

I løbet af 2016 er der fokus på at skabe en permanent placering af Ålbæk Børnehave, og til sommer påbegyndes arbejdet med at bygge en ny og moderne daginstitution på Sættravej i Sæby, da de nuværende bygninger ikke længere er tidssvarende. Hele processen med at tilpasse kommunens daginstitutioner sker i perioden frem til 2018.
009 copy

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Nye Børnehuse i Voerså, Gærum og Elling har åbnet dørene' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER