Kommunale ansøgninger fra Sæby og Østervrå

Kommunale ansøgninger fra Sæby og Østervrå

7. marts 2016 - kl. 8:52 - af

250x600 Finans6På den åbne del af Økonomiudvalgets forestående møde den 9. marts er der ansøgninger fra ”Vi bevæger Østervrå” og Springteam Sæby, som udvalget skal forholde sig til.

Østervrå Idræts- & Kulturcenter har fremsendt ansøgning om et tilskud til realisering af projektet ”Vi bevæger Østervrå”. Projektet består af 3 dele: sognehus (3,54 mio. kr.), bibliotek/ungdomsklub (5,2 mio. kr.) og spejderlokaler (0,69 mio. kr.), i alt 9,43 mio. kr. Hver del kan gennemføres som et selvstændigt projekt. Sognehus og spejderlokaler forventes finansieret i menighedsrådets regi, tilskud fra mindre fonde samt egne midler.

Ansøgningen om støtte fra Frederikshavn Kommune vedrører derfor alene den del af projektet, som handler om bibliotek, ungdomsklub m.m. med et samlet anlægsbudget på 5,2 mio. kr. Der er fundet finansiering på 4,64 mio. kr.; der mangler således 0,56 mio. kr. Østervrå Idræts- & Kulturcenter søger om tilskud på 280.000 kr. I det kommunale budget 2016 er der 3,58 mio. kr. på ”Pulje til erhvervs-, turisme- og kulturelle formål”, som ikke er disponeret til andre formål på nuværende tidspunkt.

Kommunaldirektionen indstiller forud for mødet, at Økonomiudvalget drøfter, om udvalget ønsker at imødekomme ansøgningen.

Økonomiudvalget får endvidere præsenteret en ansøgning fra Springteam Sæby, der søger om tilskud til leje af Arena Nord i Frederikshavn forbindelse med værtskab ved Danmarks Gymnastik Forbunds Mini DM kvalifikation til forbundsmesterskaberne i team gymnastik. Deltagerne er gymnaster i alderen 14–17 år. Arrangementet forgår den 2.-3. april i år. Lejeudgiften for Arena Nord løber op i 41.250 kr.

Springteam Sæby forventer tilmelding fra ca. 1200 gymnaster. Derudover forventer foreningen et stort forældrefremmøde. Springteam Sæby har tidligere holdt konkurrencer i Arena Nord og har ved disse lejligheder fået stor ros for de gode faciliteter. Langt størstedelen af deltagerne kommer fra Sjælland, Fyn, Midt- og Sønderjylland, hvilket betyder større aktivitet i Frederikshavn by. Springteam Sæby kan tilbyde Frederikshavn Kommune at bruge kommunens logo på hjemmeside, i programmet, på T-shirts og på al korrespondance fra Springteam Sæby samt omtale i medier og aviser.

Springteam Sæby søgte i 2015 tilskud til leje af Arena Nord ved Folkeoplysningsudvalget, men fik afslag. De søgte derefter tilskud hos Økonomiudvalget, hvor det også blev til et afslag, men et ja til en underskudsgaranti på 20.000 kr. Springteam Sæby benyttede sig imidlertid ikke af underskudsgarantien.

Såfremt Økonomiudvalget ønsker at bevilge et tilskud, kan beløbet finansieres af markedsføringskontoen for 2016, hvor der er 84.610 kr., som ikke er disponeret til anden side.

Kommunaldirektøren indstiller sagen til Økonomiudvalgets drøftelse og beslutning, så det er fortsat et helt åbent spørgsmål, hvorledes udfaldet vil blive.

Tekst af Per Rye

 

 

 

 

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Kommunale ansøgninger fra Sæby og Østervrå' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER