Stensnæsskolens fremtid til debat

Stensnæsskolens fremtid til debat

4. november 2014 - kl. 0:03 - af

IMG_7231_600x250Mødet blev afviklet i skolens gymnastiksal torsdag 30. oktober med omkring 75 deltagere.

En times tid før undervisningschefen i Frederikshavn Kommune, Vibeke post Madsen, mødte op, var alle på plads for at samle spørgsmål til en konstruktiv debat med chefen og klæde hende på med nogle redskaber i form af spørgsmål, som både forældre, elever og lærere var noget utrygge ved. Undervisningschefen havde selv ønske t at få nogle af de spørgsmål stillet, så hun kunne tage dem med hjem til videre bearbejdning, i tilfælde af hun ikke kunne svare på stående fod. Spørgsmålene var mange, og Post Madsen måtte da også flere gange melde ud, hun ikke kunne svare, da det var politiske spørgsmål, som der slet ikke var taget stilling til endnu. Fra hendes side var der da også stor forståelse for, den utryghed der osede både her og der – blandt andet også i forbindelse med overbygningen der forsvinder fra skolen til næste skoleår, og hvilke ledere og lærere der skal flyttes eller afskediges, samt hvilke børn der skal gå i skole hvor og hvornår.

Velkomst
Inden undervisningschefen kom til stede, havde formand for aktionsgruppen, Charlotte Laubek, budt velkommen, og opfordrede til at forældrene passede godt på børnene, så ingen blev frustrerede, over alt det nye, der var i gang.

– Vi skal gerne have, det bedste børnetilbud i Frederikshavn Kommune – også selv om skolen efter næste sommerferie kun rummer elever fra 0 – 6. klasse, sagde hun.

Ros til lærerstaben
Skoleleder Susanne Danielsen roste sine fantastiske dygtige medarbejdere og gav en kort redegørelse for de ting, der var i gang, og fortalte også at børnene ikke mærkede noget til det i det daglige. De deltog i undervisningen med liv og sjæl, og løste de opgaver, som nu en gang blev stillet og nød at være på skolen.

Skolelederen var dog lidt betænksom ved både lærernes og sin egen arbejdssituation, men foreløbig gik det godt, og der var ingen grund til bekymring.

Spørgsmål til undervisningschefen
Nogle af de spørgsmål, som Vibeke Post Madsen måtte svare på var transporttider af elever og tryghed. Det optog en hel del af debatten, men chefen svarede så godt, som hun kunne – for nu at bruge hendes egne ord.

Andre spørgsmål gik på at få lov til, at køre den igangværende overbygnings elever færdige. Det var der ikke noget svar på, da det ikke havde været oppe at vende nogen steder, men spørgsmålet var et af dem, som hun ville tage med tilbage og forhåbentlig finde et svar på.

Klassedannelse og eventuelt skolegang i Sæby, rullende skolestarter med 4 gange om året, som i øjeblikket ligger som et forslag, 0 – 6 års institution, konfirmation som først skulle uddebatteres med præsterne, eventuelt overskydende bygninger og hjælp til elever med særlige behov, var nogle af de andre spørgsmål, som yderligere blev stillet.

Vibeke Post Madsen var meget overbevisende i sine svar og var godt inde i stoffet. Inden hun mødte op, var der blevet opfordret til en fornuftig og konstruktiv dialog, hvilket også blev tilfældet. Som hun selv havde ønsket, fik hun også en hel del ”redskaber” med fra Stensnæsskolen, som hun ville lade gå til videre forarbejdning i sit bagland og vende tilbage med svarene hurtigst muligt.

– Vi gør vores allerbedste, som vi kan, for at sikre jeres børn får en god skolegang i Sæby.

I kender jeres børn bedst. Følg jeres mavefornemmelse med hensyn til flytning af børnene, var undervisningschefens afsked med Stensnæsskolen denne aften.

IMG_7230 fv Vibeke Post Madsen, Kasper Kristensen, Susanne danielsen, Charlotte Laubek, Jørgen Fyenbo og Chris Kramme_600x400 IMG_7233_600x400 IMG_7234_600x400

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Stensnæsskolens fremtid til debat' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger