Danish Crown vil lukke afdeling i Sæby

Danish Crown vil lukke afdeling i Sæby

25. juni 2014 - kl. 16:38 - af

DC saeby_600x250Efter næsten et halvt års forhandlinger er der nu fundet en løsning for Danish Crowns so‐slagteri i Skærbæk. Aftalen betyder, at alle Danish Crowns slagtninger af søer i Jylland fremover vil ske i Skærbæk.

Det betyder, at so‐afdelingen på slagteriet Sæby indstilles til lukning.

På so‐slagteriet i Skærbæk er der ved fælles indsats fundet omfattende effektiviseringer og besparelser, som betyder, at de 85 medarbejderes arbejdsplads fortsætter. Som et led i aftalen har Danish Crown forpligtet sig til at foretage en række investeringer. Samlet giver rationaliseringen en årlig besparelse på cirka 15 mio. kr.

Svineslagteriet i Sæby har hidtil haft en mindre andel af so‐slagtningerne, og de indstilles i forbindelse med den øgede effektivisering til flytning til so‐slagteriet i Skærbæk.

Lukningen af so‐afdelingen i Sæby vil berøre 29 medarbejdere, som bliver omfattet af reglerne for virksomhedslukning.

”Vi forventer at kunne tilbyde langt de fleste medarbejdere andet arbejde på slagteriet i forbindelse med naturlig afgang, men der kan forekomme kortere ledighedsperioder”, fortæller CEO for DC Pork Jesper Friis.

Slagteriet i Sæby slagter i dag 48.000 svin om ugen og har 800 medarbejdere.

Markedet for so‐slagtninger i Danmark er forholdsvis begrænset, og derfor har det været en udfordring at få tilført tilstrækkeligt mange søer til at sikre en effektiv og rentabel drift af slagteriet i Skærbæk. En af vejene til at udnytte kapaciteten i Skærbæk bedre er at samle alle Danish Crowns so‐slagtninger på slagteriet i Skærbæk. Dog fortsætter so‐slagtningerne på Bornholm.

So-slagteriet i Skærbæk slagter årligt 240.000 søer, mens der i Sæby slagtes cirka 90.000.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Danish Crown vil lukke afdeling i Sæby' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER