Nordjyder risikerer både skattesmæk og ringere pension

Nordjyder risikerer både skattesmæk og ringere pension

25. november 2013 - kl. 10:53 - af

“Mange nordjyder risikerer både et skattesmæk i 2014 og en ringere pension i det lange løb, hvis de ikke får tjekket deres gamle kapitalpension”, udtaler Carsten Nielsen, afdelingsdirektør for Formuecenter Vendsyssel.

Siden januar i år har man ikke kunnet indbetale til kapitalpension og få fradrag. Derfor skal mange finde en ny pensionsordning. Det sker automatisk for nogle få, men mange skal selv kontakte deres pensionsselskab eller pengeinstitut.

“Gør man ikke det, vil nogen få en restskat, når de ser årsopgørelsen i marts næste år. Og på den lange bane kan manglende indbetaling til pension betyde adskillige hundrede tusinde kroner i forskel, hvilket kan få afgørende betydning, når man skal nyde livet som pensionist “, siger Carsten Nielsen og fortsætter:

“Danskerne har i stor stil foretrukket kapitalpensionen, fordi den tillod en større fleksibilitet, når den skulle udbetales. Men i dag kan man kun få fradrag på ratepension og livrente. Fradraget for ratepension er begrænset til 50.000 kr. om året, og for livrente er der specielle fradragsregler. I stedet for kapitalpension kan man nu vælge aldersopsparing, der minder lidt om kapitalpension – dog uden fradrag”.

Carsten Nielsen opfordrer de nordjyder, der tidligere har indbetalt til kapitalpension, til at kontakte deres pengeinstitut eller pensionsselskab og aftale tid til et pensionstjek og få hjælp til, hvordan de bedst sikrer deres tilværelse som pensionist.

Man kan i øvrigt hente en gratis pensionsrapport på Pensionsinfo.dk og få et overblik over sine egne pensionsordninger.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Nordjyder risikerer både skattesmæk og ringere pension' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER